Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Domaine Lucien Muzard & Fils

 

Santenay ligger syd for Chassagne-Montrachet og markerer slutningen af vinregionen Côte d’Or. 

Kommunen er i de senere år gået hen og blevet en ganske populær appellation. De senere års udvikling med bedre udstyr og nye produktionsteknikker har gjort vinene herfra langt bedre og mere forfinede end tidligere, hvor vinene var mere rustikke.

Santenay er nu gået hen og blevet det nye sted for “Bourgogne-elskere” som værdsætter kvalitet til god pris. 

Både de røde og hvide vine er fremragende køb, særligt hvis de sammenlignes med de skyhøje priser, som tilsvarende vine fra Côte de Nuits koster.

Pinot Noir er den vigtigste drue i Santenay og udgør størstedelen af den samlede produktion. Vinene heraf minder lidt om en krydsning af Chassagne og Pommard med masser af røde bær, god syrebalance og fyldighed. De er charmerende og meget drikkelige.

Chardonnay er den typiske hvide drue i kommunen. De hvide vine fra Santenay er fyldige og nøddeagtige og viser på fornemmeste vis, hvad man kan i appellationen. Vi oplever masser af flot syre, mineralitet, fornem frugt og et fint fadpræg - og ikke mindst glimrende forhold i kvalitet/pris.

 

Domaine Lucien Muzard & Fils drives af en dedikerede trio. Brødrene Claude og Hervé Muzard, overtog i 1990, som den niende generation, ansvaret for familiens domæne. Siden 2019 har også Claudes datter Capucine, som er uddannet ønolog, været en del af teamet.

Vingården har samlet set 16 hektar, hvoraf størstedelen er at finde i Santenay. Markerne i Santenay er i gennemsnit 55 år gamle, herunder 1’er cru Maladière og Gravières, samt Champs Claude som er "village". 

Gennem årene har de to brødre udvidet med et flot udvalg af terroirs i både Maranges, Puligny, Chassagne, Pommard og Meursault.

Vinene fra domainet viser på bedste vis “den nye stil” af Santenay. Vinene herfra er helt klart i den elegante ende af spektret. De røde frugter fremhæves flot, og leveres med en smuk balance. De hvide er aromatiske og energiske og er blandt de fineste, der findes fra Côte d'Or.

Alle vinene fra Muzard er modnet på egetræsfade med en fordeling, alt efter årgangen, på henholdsvis 30 til 40% nye fade.

Arbejdsgangen på vingården langsigtet. Økologisk tilgang og kvalitet er bærende i alt hvad de foretager sig.  

Vinificeringen foretages delvist med hele klaser for at bevare friskheden og det fine blomsterpræg, der kan genkendes fra vingården.

Alle vinene fra Muzard er modnet på egetræsfade med en fordeling, alt efter årgangen, på henholdsvis 15 til 30% nye fade.

Arbejdsgangen på vingården er økologisk og de har haft certificering siden 2011. Fokus er 100% på kompromisløs kvalitet.

Domainet leverer et rasende flot niveau, og det er noget af det absolut bedste, som vi har smagt fra Santenay. Virkelig høj værdi for pengene. Master of wines, Clive Coates har anerkendt domainet til at være "Top Ten Best Value Burgundy".

Vinene er kendetegnet af en sprød og fyldig fugtighed med elegance, substans og masser af potentiale. 

 

 

Sortering
Display per page

Lucien Muzard Complicité Syrah - Grenache 2021

Dejlig frugtig og frisk blend fra Côte du Rhône.
DKK 142,00

Lucien Muzard & Fils Bourgogne Rouge 2022

Masser af røde bær i både duft og smag - helt klassisk pinot noir.
DKK 215,00

Lucien Muzard & Fils Santenay Vieilles Vignes Rouge 2020

En udtryksfuld Santenay med masser af charme og en flot intens rød farve.
DKK 267,00

Lucien Muzard & Fils Santenay Vieilles Vignes Rouge 2021

En udtryksfuld Santenay med masser af charme og en flot intens rød farve.
DKK 280,00

Lucien Muzard & Fils Santenay Champs Claude Vieilles Vignes Rouge 2020

Pinot noir - En outstanding Santenay.
DKK 280,00

Lucien Muzard & Fils Santenay Champs Claude Vieilles Vignes Rouge 2021

En outstanding Santenay.
DKK 285,00