Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Santa Maria - Colleoni

I udkanten af centrum af Montalcino by meget højt beliggende på nordsiden ligger denne skønne lille vingård, som Marino og Luisa har haft siden 1995. Det er vores helt egen skat, som vi opdagede i 2003, hvor vi høstede hos La Fornace. Marino og Luisa hjalp også, og det blev begyndelsen til et fantastisk forhold med to dejlige mennesker, skønne vine og et fantastisk sted. Der er 1,4 ha - alle godkendt til Brunello di Montalcino DOCG. Beliggenheden er nord på bagsiden af Montalcino og Santa Maria marken ligger i +500 meter. Det giver kølige elegante vine, og i varme år, hvor andre slås med alkohol, har Marinos vine 13,5 %. Vinene er eftertragtede, og vi er største importør af alle af disse vine. 

Biodynamisk i nærmest hysterisk omfang, gæring på store botti, lagring i mange år på 20-25 hl fade, afhængig af mængde af vin.

Absolut minimum svovl.

Første årgang, 2000, blev produceret 700 flasker, 2001 gav 1700 flasker, men nu produceres 3-4000 flasker Brunello og ganske få Rosso di Montalcino, som til gengæld er i top 5 i området.

2013 var første årgang, hvor Marino valgte at producere enkeltmarks Brunello. Det var hovedsageligt for i endnu højere grad at fremhæve de enestående egenskaber, terroiret har omkring Santa Maria. Nu produceres der således ca. 3.000 flasker Brunello di Montalcino Santa Maria og 600 flasker Brunello di Montalcino Poggio Sant'Arna fra en lille parcel nær Castelnuova dell'Abate.

Der produceres også to naturvine, uden svovl, men også helt uden den ofte kedelige oxidering, der præger sådanne vine.  Selvarella fra en lille skøn plet 400 meter oppe på bjerget mod Castliglione d'Orcia, samt Sangiovese IGT fra et lille lejet plot på skråningen af Monte Amiata lidt sydøst fra Montalcino. Stedet hedder Monticello Amiata.

Der er 3 skønne værelser på stedet, som lejes ud til vinelskere. 

Marino præsenterer januar 2021 sin første rene Brunello di Montalcino som naturvin.

www.santemarie.it og www.colleonimarino.it/ 

Sortering

Colleoni SELVARELLA Sangiovese IGT 2019

Lækker naturvin fra Marinos lille mark på bjerget mod Castiglione d'Orcia. Vildt elegant og absolut 0 oxidering.
DKK 278,00