Terre Siciliane IGP er en italiensk klassifikation for vin, der stammer fra den sydøstlige del af øen Sicilien. Kravene til Terre Siciliane IGP-vinene inkluderer:
Druetype: Vinene skal være lavet af minimum 85% af en eller flere af følgende druetyper: Nero d'Avola, Frappato, Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot eller Pinot Nero.
Vinificering: Vinene skal være vinificeret og modnet i henhold til gængse praksis i området.
Alkoholprocent: Alkoholindholdet i vinen skal være mellem 11% og 14,5%.
Lagring: Afhængigt af druetypen kan vinen være påkrævet modnet i minimum tre til seks måneder på træ eller i ståltank.
Geografisk område: Vinene skal være produceret inden for Terre Siciliane IGP-området, der omfatter dele af provinserne Agrigento, Caltanissetta, Catania, Enna, Messina, Palermo, Ragusa, Siracusa og Trapani.
Mærkning: Alle Terre Siciliane IGP-vine skal være mærket med betegnelsen "Terre Siciliane" på etiketten sammen med en beskrivelse af druetypen og eventuelle modningskrav.