Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Armilla

Historien om Armilla starter i 1980, hvor Silverio Marchetti købte 4,5 ha jord og en ruin i den lille by Tavernelle i den sydvestlige del af Montalcino kommune. Stedet ligger ca. 320 meter over havet, og klimaet er her påvirket af den korte afstand til Middelhavet og de vinde, der kommer derfra.

Silverio havde i mange år arbejdet på en anden vingård i Montalcino, og han besluttede sig for her tæt på sin pension at forfølge en gammel drøm om selv at lave vin. Han byggede en lille vinkælder, og den første ha blev tilplantet med sangiovese. De solgte til at starte med vinen fra fad, da vinmarken ikke var godkendt til Brunello di Montalcino DOCG. I 1995 blev kom den første ha ind under Brunello di Montalcino DOCG, og drømmen om Brunello di Montalcino under eget navn kunne nu endelig fuldføres. Alle i den lille familie hjalp til. Silverios hustru, deres to døtre, Ilaria og Fiorella og senere deres to sønner Nicola og Giacomo. Giacomo driver i dag den noget større vingård Caprili, men de to naboer og fætre hjælper hinanden på alle tænkelige måder.

Silverio døde desværre i 1997 og nåede ikke at opleve husets første Brunello di Montalcino DOCG, som var 1997.

I dag er det Fiorellas søn, Nicola Gianetti, der tegner Armilla, og han har sammen med forældrene løftet dette meget lille sted til noget helt enestående.  

Der produceres i dag også en skøn elegant Rosso di Montalcino DOC på stedet, og der dyrkes vin på ca. 3 ha. 

Armilla har altid arbejde økologisk med uden certificering.

 

 

Sortering

Armilla Rosso di Montalcino DOC 2021

Skøn Rosso di Montalcino.
DKK 150,00

Armilla Brunello di Montalcino DOCG 2018

Elegant og traditionel Brunello
DKK 285,00

Armilla Brunello di Montalcino DOCG 2019

Klassisk Brunello di Montalcino med store elegance og balance.
DKK 295,00