Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

BAKKANALI

På skråningerne af den gamle vulkan Monte Amiata og med kig til Montalcino findes denne spændende vinproducent.

Geografisk er vi i det sydlige Toscana, nærmere betegnet i regionen Grosseto, lige uden for den kendte Montalcino-kommune. Vineriet ligger på Monte Amiatas skråninger, og undergrunden er tydelig lagdelt med overvægt af mergel, som er en meget kalkholdig ler, beriget af kalksten og mineraler. De vulkanske mineraler, giver mulighed for at skabe unikke vine, som også er kendt fra f.eks. Etna. 

Mergeljord har en tendens til at være tæt og kan være en smule kompakt, men rødderne fra vinplanterne er kraftige og trænger fint igennem. Resultatet er dog dybere rødder, som når ned i endnu flere af de berigede vulkanske jordlag. En anden sidegevinst af de dybe rødder er, at der i tørkeperioder kan trækkes vand fra dybere jordlag.

Den unikke undergrund bidrager bestemt til en flot mineralitet og kompleksitet i vinene.

Sebastian Nasello har de sidste 10 år udforsket området på Monte Amiata. Sebastian er winemakeren bag vinene fra et af Montalcinos unikke vinhuse, Podere le Ripi, der nu er etableret som en top-producent af Brunello di Montalcino.

Sebastian, der er tidligere vinder af Giulio Gambelli Prize for unge winemakere, er meget opmærksom på de forandringer, der sker med vores klima, og hvordan det påvirker vinproduktionen. 

Samtidig er han meget nysgerrig og ønsker at udvikle selve vinproduktionen. Alt sammen i respekt for naturen og de historiske rødder og visdom.

Sammen med sin gode ven Ugo Fabbri, ledte Sebastian i flere år efter det perfekte sted til at skabe en topvin efter egne tanker og principper. Dét lykkedes på skråningerne på Monte Amiata.

Her fandt Ugo og Sebastian den helt rigtige kombination af elevation, undergrund og eksponering.

Bakkanali producerer i dag vine baseret på henholdsvis Sangiovese og Cabernet Saugvignon - og en lille smule Merlot. Desuden er der nyplantet 1,5 hektar med chardonnay.

Når du smager vinene fra Bakkanali, fornemmer du klart at du er i Italien. Men du kan også mærke den baggrund, som Ugo og Sebastian har fra utallige rejser til andre vinregioner og -lande, hvor der samles idéer og inspiration.

Vinproduktionen er certificeret økologisk - biodynamisk omstilling er i gang.

 

 

 

Sortering
Display per page

Bakkanali KAB IGT Toscana Rosso 2021

Fantastisk cabernet sauvignon fra Monte Amiata.
DKK 249,00

Bakkanali ROSSO IGT Toscana Rosso 2021

Smuk sangiovese fra Monte Amiata
DKK 249,00

Bakkanali KAB IGT Toscana Rosso 2022

Fantastisk cabernet sauvignon fra Monte Amiata.
DKK 270,00

Bakkanali ROSSO IGT Toscana Rosso 2022

Smuk sangiovese fra Monte Amiata
DKK 270,00

Bakkanali ROSA IGT Toscana Rosato

Suværen Sangiovese Rosato fra Monte Amiata
DKK 279,00