Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Om Copenhagen Wine

Bag om Copenhagen Wine

Copenhagen Wine har sine rødder i lokale besøg i Italien, Frankrig og Spanien. Vi er startet i druernes hjemland med jord under neglene og italiensk, fransk og spansk i ørerne. Her voksede passionen for vin sig så stor, at den kom til at fylde glassene hos vores venner og bekendte hjemme i Danmark. Det blev siden til to virksomheder, Vinolicious og BB vinimport, der i flere år kørte selvstændigt med et løst samarbejde mellem hinanden. Indstillingen og passionen for vin var dog så sigende ens, at vi i 2019 hævede vores glas og slog vinpallerne sammen til Copenhagen Wine. 

Vi kan i dag byde på et stort sortiment af flasker og leverer fra mange forskellige gårde. Vi er delikat stolte af vores udvalgte vine, men også evigt interesserede i nye vine. 

Muligheder med Copenhagen Wine

Hos os er det vigtigste, at du får den helt rigtige vin med hjem. Det kan man få på mange måder. Det kan være, du foretrækker det enkelt med et par klik her på siden eller med en snak og rådgivning, så du rammer plet til middagen eller din egen smag.

Du kan også få hjælp til at købe gaver både som virksomhed og som privat.

Vi deler gerne ud af vores passion og ekspertise til vinsmagninger, firmaarrangementer, winemaker´s dinner og vinrejser.

Uanset hvilket format du foretrækker, er vi her for at udforske og opdage vin i ét glas ad gangen sammen med dig.

 

Mød Klaus Lundgren 


Folk får en bedre smag i vinen, når de ved, hvem der har lavet den
Nysgerrigheden driver mig. Det startede tilbage på en sommerferie til Montalcino, der er stedet, hvor man producerer Brunello. Inden jeg fik set mig om, havde vi brugt tre sommerferier dernede – og jeg havde opsnuset alle producenter, der laver Brunello. Over 250 vinproducenter i alt. Det greb min opmærksomhed, at vinproduktion i sig selv er så komplekst og levende. Det kræver, at man forstår både området, klimaet og metoderne. 

Nysgerrigheden er siden kun taget til. Jeg har stadig en forkærlighed til Brunello, der åbnede døren til en helt unik smagsoplevelse, men også til en meget større verden af vin. Eller i hvert fald til franske vine. For det er her, du finder min største ekspertise og videbegær.

Man laver vinen i marken og undgår at ødelægge den i kælderen
Det charmerende er, at du aldrig kan regne med naturen i vinproduktion. Med helt samme metode kan man producere og dyrke vin - og alligevel få en original smag fra årgang til årgang. 

Heldigvis har naturens charme det med at overraske. Derfor elsker jeg også, når vi besøger vores bønder og producenter og smager på de vine, vi køber hjem. Vi hører deres anbefalinger, falder over nye kilder og eftersmager, om vinen skal have endnu mere tålmodighed. 

Det betyder, at vi kan give både tip, viden og historier med til din næste oplevelse i glasset. For det er jo netop dét, vin skal kunne. Give en oplevelse og være et udtryk for den historie, der følger med.

Ekspertise
Mine favoritdruer er pinot noir, sangiovese, nebbiolo og chardonnay.
Jeg er desuden stor fan af bourgogne, hvor jeg ofte vælger pinot noir eller chardonnay.

Kontakt:

klaus(at)copenhagenwine.dk

+45 40 99 55 05

 


Mød Michael Bodholdt


Først blev der skænket et glas. Så begyndte en livslang kærlighed
Duften af sommer og mit første besøg i den lille bjergby Montalcino i den sydlige del af Toscana er noget, jeg sent glemmer. Min familie og jeg kørte på vej ned ad bjerget væk fra byen, hvor bilen nærmest af sig selv trak til højre ind til den lille vingård La Fornace. Der blev skænket Brunello di Montalcino i glasset, og fra første slurp blev kimen til et livslangt forhold lagt. Nemlig mit mangeårige kærlighedsforhold til især italienske vine. Den har siden ført mig vidt omkring på italienske landeveje i jagten på store vine fra små familielandbrug. Det er også den kærlighed, der i sin tid drev mig til at satse på vin dyrket på vulkanen Etna. Tilbage i 2008 var der tvivlere. Men jeg troede på det unge ihærdige talent, Alberto Graci, og blev en af de første danske importører af vine fra området. I dag er der ingen, der tvivler på potentialet i vin fra Etna. Et potentiale du selv kan smage i rige nuancer med vores udvalg af vine derfra, og Graci er stadig i sortimentet.

Vinproducenterne kender gulvene i min stue
Enhver dygtig vinhandler foretrækker selv at besøge gården, tale med producenten og føle passionen for deres arbejde. Men det er nok de færreste forundt at have producenterne så tæt på, at man både kender deres familie, har fulgt overtagelser af gårde fra far til søn eller sågar haft dem i sin egen stue. Jeg har været heldig at have æren af begge ting. Det betyder også, at mange af vores vine bygger på langvarige relationer, tillid og på masser af gode historier samt specifik viden.


For mig er det mest fascinerende ved vinproduktion – at hver eneste vin består af en drue, en klase, en stok, en familie – endda en hel by, der kan være bygget op omkring vinen. Det gælder i hvert fald, når det kommer til italienske vine, hvor jeg i helt særlig grad kan dele ud af min
ekspertise.


Ekspertise
Med en forkærlighed til syrerige vine, befinder mine favoritter sig særligt blandt rødvine på sangiovese, nerello mascalese, nebbiolo og pinot noir. Sangiovese har altid været mit hjertebarn – i særdeleshed den toskanske.


Når det kommer til hvidvine, er min kærlighed dedikeret til kølige, syrerige vine fra højt beliggende områder. Favoritterne gælder Petite Arvine fra Valle d’Aosta, hvidvine fra Alto Adige - for ej at forglemme dem fra Etna.

Kontakt:

michael(at)copenhagenwine.dk

+45 28 10 08 06