Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot
Varegrupper

Corton Grand Cru

Corton Grand Cru er en klassifikation af rødvine produceret i Bourgogne området i Frankrig. Det er en af de mest prestigefyldte klassifikationer i området og kræver strenge krav til vinproduktionen.

For at opnå Corton Grand Cru klassifikationen skal vinene opfylde følgende krav:

  • Geografisk område: Vinene skal produceres i området omkring byen Aloxe-Corton, i hjertet af Bourgogne, og kun druer fra de bestemte vinmarker i området kan bruges til produktionen.

  • Druesort: Kun Pinot Noir druer må anvendes til produktionen af Corton Grand Cru vine.

  • Vinificering: Vinproducenten skal følge de strenge regler og metoder, der er fastsat af den franske regering for vinproduktion i Bourgogne området, herunder regler om plantemetoder, høsttidspunkter og gæringsteknikker.

  • Lagring: Corton Grand Cru vine skal minimum lagres i 24 måneder, hvoraf mindst 12 måneder skal være på egetræsfade.

  • Kvalitetskontrol: Alle Corton Grand Cru vine skal gennemgå en streng kvalitetskontrol af et uafhængigt panel af eksperter, der sikrer, at vinene opfylder kravene til smag, duft, farve og balance.

Disse krav sikrer, at Corton Grand Cru vine er blandt de mest efterspurgte og velrenommerede i Bourgogne området, og at de lever op til den høje standard, der er forventet af en Grand Cru klassifikation.

 

Sortering
Filtrer efter egenskaber

Domaine La Pousse d'Or Corton Clos du Roi Grand Cru 2018

En generøs og afrundet Grand Cru.
DKK 1044,00