Rosso di Toscana IGT (Indicazione Geografica Tipica) er en italiensk vinklassificering, der repræsenterer en bred vifte af røde vine fra Toscana-regionen i Italien. Der er få faste regler for, hvad der kan kaldes Rosso di Toscana IGT, men følgende krav er typisk for vinene i denne kategori:
Druesorter: Vinene skal laves af mindst 85% Sangiovese-druer, der er den mest almindelige røde drue i Toscana, og de resterende 15% kan være en blanding af andre lokale og/eller internationale druesorter.
Geografisk område: Vinene skal produceres i Toscana, hvor vinmarkerne typisk ligger i højder på mellem 150 og 600 meter over havets overflade.
Alkoholprocent: Vinene skal have en minimumsalkoholprocent på 11%.
Lagring: Vinene skal modnes i mindst 3 måneder, hvoraf minimum en måned skal være på træfade.
Kvalitet: Vinene skal være af høj kvalitet, med en god balance mellem frugt, tanniner og syre.