Bitouzets rødder i Bourgogne strækker sig tilbage til 1800 tallet. Vincents tip-tip oldefar, M. Gillotte, ankom til Auxey Duresses i 1802 og blev landsbyens borgmester. I 1804 slog Bitouzet-familien sig ned i Volnay, og de var blandt de første i regionen til at tappe deres egne vine. Vincents bedstefar vandt allerede medaljer for sin vinfremstilling i 1860. Annie Prieur, Vincents kone, kommer også fra en distingveret vinproducerende familie. Fællesarven fra både Bitouzet og Prieur har skabt en vingård med både stolthed og bredde. Francois Bitouzet, Vincent og Annies eneste søn, fortsætter nu det dybe engagement sammen med sine forældre.
Vincent og Francois går højt op i dyrkningen af deres vinmarker. Økologisk certificering blev opnået i 2013. Der bruges ingen herbicider eller pesticider, de bruger økologisk kompost ved behov og brugen af kobbersulfat er meget begrænset.
Vingården dækker 12 hektar, hvoraf cirka 4 hektar er beplantet med Chardonnay og de resterende 8 hektar med Pinot Noir. I Meursault besidder de fantastiske marker som "Les Corbins" og "Clos du Cromin", samt Premier Cru-markerne "Charmes", "Perrieres" og "Santenots". I Volnay har de besiddelser på de mest anerkendte marker, inklusive Premier Crus som "Les Aussy", "Taillepieds", "Clos des Chenes", "Pitures", "Caillerets". Derudover producerer Domaine Bitouzet-Prieur også fremragende Bourgogne Blanc, Bourgogne Rouge og Bourgogne Passetoutgrains.
I kælderen anvendes klassiske Bourgogne-metoder, og kun naturlige gærstammer bruges. Hvidvinene gæres og ældes i tønder med betydelig kontakt med bundfald for at udvikle rigdom og kompleksitet. Rødvinene gennemgår en kort kold udblødning og fermenteres ved høje temperaturer. Vingården er kendt for sine exceptionelle vine, som vi er meget glade for at kunne tilbyde i Copenhagen Wine.