Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Pievalta

 

 

Pievalta har siden 2002 været beliggende i hjertet af Italiens maleriske Marche-region omgivet af bølgende grønne bakker og dale. Pievalta er en bemærkelsesværdig vingård, hvor tradition, håndværk og en kæmpe passion for biodynamiske metoder og for at værne om den naturskønne balance forenes i perfekt harmoni. 

I 2008 opnåede Pievalta at blive den første certificerede økologiske producent i Le Marche-regionen. De vedligeholder deres vinmarker ved at bruge bælgfrugter som grøngødning mellem rækkerne og anvender biodynamiske præparater for at fremme dannelsen af frugtbar jord, styrke plantevæksten og udvise størst mulig respekt for områdets unikke karakter.

Det er netop denne dybfølte forbindelse til både jorden og traditionerne, der tydeligt kommer til udtryk i vinen fra Pievalta. Vingårdens dedikation til at forme vine med autentisk karakter og udtryk for terroiret er klart mærkbar. 

Central for Pievaltas vinproduktion er Verdicchio-druen. Denne druesort er et mesterværk af naturens mangfoldighed og udtrykker perfekt Marche-regionens klima og jordbundsforhold. Pievaltas sortiment er en udforskning af forskellige nuancer af verdicchio, der spænder fra forfriskende og livlige udtryk til dybe og komplekse variationer, der er et vidnesbyrd om Verdicchios alsidighed.

I dag er det 43 ha tilknyttet til vingården, hvoraf de 32 ha er beplantet med vinstokke, resten er frodig natur.

Barone Pizzini er ejer af vingården og Alessandro Fenino, ønolog er winemaker hos Pievalta, med deres fælles ekspertise, passion og kreativitet er Pievaltas succes næsten uundgåelig. Alessandro har med års erfaring og en dyb forståelse for områdets druesorter og klimatiske betingelser, formået at udtrykke det ypperste af verdicchio i alle vinene. 

Det helt særlige ved Alessandro er hans uophørlige nysgerrighed og lyst til at udforske nye stier indenfor vinverdenen. Dette afspejles i Pievaltas eksperimenterende tilgang til vinproduktion, der resulterer i vine, der konstant overrasker og fortryller.

Det specielle ved Pievaltas verdicchio-vine er, at de er super friske og livlige. 

De har en dejlig syrlighed, der giver en let og forfriskende smag. En flot mineralitet, som giver masser af finesse. Smage af frugter som citron, pære og æble. 

Men Pievalta kan også trylle med Verdicchio-druen og lave vine, der er lidt mere intense og komplekse. Nogle af deres vine, som for eksempel "San Paolo", har en blomsteragtig duft og smag, der minder om nødder. 

Det skønne ved alle Pievaltas verdicchio-vine er, at de virkelig viser, hvor de kommer fra. 

 

 

Sortering
Display per page

Pievalta Tre Ripe Verdicchio Superiore DOC 2022

Uovertruffen friskhed - verdicchio i et flot udtryk.
DKK 115,00

Pievalta Dominè Verdicchio Superiore DOC 2020

En flot vin, der fremviser verdicchio på smukkeste vis.
DKK 140,00

Pievalta Perlugo Dosaggio Zero Metodo Classico VSQ

En flot mousserende vin, med elegancen og kompleksiteten fra verdicchio.
DKK 150,00

Pievalta San Paolo Verdicchio Riserva DOCG 2020

En smagsoplevelse, der er fuld af kompleksitet og dybde. Verdicchio helt i top.
DKK 230,00