Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Giovanni Montisci

 

Giovanni Montisci, en mekaniker fra Mamoiada i det centrale Barbagia, overtog fra sin svigermor i slutningen af 1990'erne 2 ha land i 650-750 meters højde. På stedet var særdeles gamle vinmarker, men markerne var forladt, og havde ikke været kultiveret i flere år. Området er vulkansk og der er meget nedbrudt granit i undergrunden. 

Det blev nærmest et kald for Giovanni at skifte spor i livet, og her begyndte hans liv som vinbonde. 

Vejen var lang, men han begyndte at arbejde med de gamle planter, og der hvor de ikke kunne reddes, plantede han nye. Han fik hjælp fra to venner, som var winemakere, og efter ca. 15 år var han klar til at tappe sin første flaske med egen etiket. Det var 2004 årgangen af Barrosu på 100 % cannonau, 700 flasker produceret.

I 2005 fik Cannonau di Sardegna sin DOC appellation.

Giovanni Montisci havde fra starten en simpel tllgang til tingene. Alt skulle være naturligt, og hans elskede område skulle beskyttes. Ingen sprøjtning overhovedet, og vinen har fra første flaske været biodynamisk, hvor det eneste, der tilsættes, er minimal svovl under tapning.

De ældste marker kultiveres fortsat manuelt med okser.

Der er kun 300 ha vinmarker her i dette område, som udmærker sig ved varme dage og kolde nætter. Cannonau er af natur en drue, som giver vine med højt alkohol, men elegancen og friskheden fra højderne gør, at man ikke fornemmer den høje alkohol. 

Giovanni Montisci søger friskhed og frugt i sine vine. Derfor bruger han kun gamle fade til sine vine. Da vi besøgte kælderen i oktober 2022 fik vi fremvist 20 hl slavonske fade, som han havde købt af Giulio Salvioni, da denne skiftede dem til nye fade.

Han har også et spændende projekt med Nebbiolo oppe i højderne. Disse vine blev også smagt sammen med en orange vin, men i første omgang har vi valgt, kun at tage Cannonau vinene hjem.

Sortering
Display per page

Giovanni Montisci Cannonau di Sardegna Barrosu DOC 2021

Elegant Cannonau vin fra 65 år gamle stokke. Den første vin, Montisci tappede på flaske.
DKK 416,00

Giovanni Montisci Cannonau di Sardegna Riserva Franzisca DOC 2020

Certificeret biodynamisk vin enkeltmarksvin fra 80 år gamle stokke plantet i 650 meters højde. Kraftig og elegant på samme tid.
DKK 726,00

Giovanni Montisci Cannonau Juan Vino Rosso 2019

Helt exceptionel vin fra 140 år gamle stokke. Produceres kun i helt særlige årgange.
DKK 805,00