Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Castro Ventosa

Raúl Perez fra Castro Ventosa

Castro Ventosa (det vindblæste slot på dansk) er familievingården hvor den verdenskendte vinmager Raúl Pérez, med over 200 labels på The Wine Advocate's lister, startede sin kometkarriere tilbage i 1988.
Vingården, der råder over 85 hektar vinmarker, ligger i Valtuille de Abajo i den spanske region Castilla y León og har været i familiens eje siden midten af syttenhundredetallet.
Raúl Pérez er uddannet ønolog, og da han i 1988 satte sig i spidsen for familiens vingård, havde man levet af at sælge druer til andre vingårde i over 200 år.
Det satte Raúl Pérez imidlertid en stopper for, og hermed startede Castro Ventosa som et selvstændigt brand med fokus på den lokale Mencía drue under klassifikationen Bierzo D.O.
Mencía druen finder man primært i distrikterne Bierzo, Ribeira Sacra, Valdeorras og Monterrei i den nordvestlige del af den Iberiske halvø, og for mange er det nok en druesort, der er gået lidt under radaren, hvilket er ganske ufortjent. Raúl Pérez er en ivrig forsvarer af Mencía som en drue med potentiale til at producere vine af topkvalitet med langt aldringspotentiale. Han undgår gerne, i modsætning til andre, at sammenligne Mencía med Pinot Noir fra Bourgogne, men mener snarere at ligheder er at finde med Syrah fra Rhônedalen. Raúl Pérez stoppede som fungerende vinmager på Castro Ventosa i starten af det nye årtusinde, men produktionen er fortsat i hans ånd og med ham som konsulent. Det betyder at vinene produceres med et ekstremt fokus på nænsom behandling af druerne, både i marken og i vinkælderen, og med lagring på store fade for at minimere træets indflydelse på vinene. Over 80% af vinstokkene er over 50 år gamle, og vinmarkerne fordeler sig over 400 parceller med kalkrig og sandet jord, der ligger i en højde mellem 530 og 630 meter over havets overflade.

Sortering

Castro Ventosa El Castro De Valtuille 2019

En levende vin med stor friskhed og meget fine tanniner
DKK 166,00

Castro Ventosa El Castro De Valtuille 2018

En levende vin med stor friskhed og meget fine tanniner
DKK 166,00

Castro Ventosa Valtuille Vino de Villa 2019

Udtryksfuld vin med stor finesse.
DKK 177,00

Castro Ventosa Valtuille La Cova de la Raposa 2018

Raffineret, lys og flydende enkeltmarksvin fra Castro Ventosa.
DKK 331,00

Castro Ventosa Valtuille Villegas 2019

Elegant enkeltmarksvin der på fineste vis udtrykker terroiret.
DKK 353,00

Castro Ventosa Valtuille El Rapolao 2019

Dyb og kompleks enkeltmarksvin fra Castro Ventosa.
DKK 387,00

Castro Ventosa Valtuille El Rapolao 2018

Dyb og kompleks enkeltmarksvin fra Castro Ventosa.
DKK 387,00

Castro Ventosa Valtuille La Vitoriana 2019

Helt unik enkeltmarksvin fra Castro Ventosa med ultralav produktion.
DKK 1103,00