Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Markus Molitor

Molitor-familien kan se tilbage på 8 generationers erfaring med vinproduktion i Mosel-dalen. Det var derfor en stor opgave, der lå hos den blot 20-årige Markus Molitors, da han i 1984 overtog driften af familiens vingård fra sin far.

Markus Molitor havde imidlertid tysk effektivitet i blodet, og under hans ledelse nåede familiens produktion nye højder både i omfang og kvalitet.

Ved overtagelsen ejede Molitor-familien 7,5 hektar vinmarker i Mosel, men under Markus Molitors ledelse er arealet blevet udvidet til imponerende 38 hektar. Og hele 95% af markerne er beplantet med Riesling-druer.

Mosel har en særlig hemmelighed: vinmarkernes hældning. Klimaet i Mosel er køligt, faktisk så køligt, at det normalt ikke er muligt at dyrke Riesling-druer, der modner korrekt. Men takket være den skrå vinkel på markerne langs Mosel-floden bliver solens stråler reflekteret i vandoverfladen og når op til vinstokkene. Denne ekstra portion sollys er afgørende for, at Riesling-druerne kan modne optimalt.

Denne faktor er til stede på alle Markus Molitors marker, der har en hældning på op til 80%. Dette betyder, at man ofte må arbejde uden brug af maskiner, da det er umuligt at anvende dem på de næsten lodrette skråninger.

Produktionen er spredt over 19 forskellige parceller, herunder prominente navne som Bernkastler Doktor, Wehlener Sonnenuhr og Graacher Himmelreich.

Omhyggelighed er nøgleordet både i marken og i kælderen. I marken fjernes druer for at øge kvaliteten af de tilbageværende, og under sorteringen på bordet bliver høsten gennemgået med kirurgisk præcision, så kun helt perfekte druer slipper igennem nåleøjet.

I kælderen anvendes spontangæring, da det hjælper vinene med at udtrykke Mosels karakteristiske kendetegn. Når gæren stammer fra det lokale økosystem, får vinen virkelig mulighed for at afspejle de naturlige forhold, som druerne er vokset under.

Til lagring anvendes hovedsageligt rustfrie ståltanke, mens større enkeltmark-cuveer lagres på store egetræsfade på 1, 2 eller 3 tusind liter. Størrelsen på fadene betyder, at påvirkningen fra træet er minimal. Til gengæld får vinen mulighed for at ilte en smule og udvikle sin karakteristiske smagsprofil.

 

 

Sortering
Display per page

Markus Molitor Wehlener Klosterberg Riesling Auslese 2015

En lille perle fra den anerkendte Wehlener Klosterberg-mark i Mosel-regionen i Tyskland
DKK 357,00

Markus Molitor Zeltinger Schlossberg Riesling Auslese 2015

En exceptionel vin - elegance og raffinement.
DKK 712,00

Markus Molitor Erdener Treppchen Riesling Auslese 2015

Et flot bevis på Markus Molitors engagement i at skabe vine af højeste kvalitet.
DKK 783,00

Markus Molitor Bernkasteler Lay Riesling Auslese 2015

En sand hyldest til traditionel produceret Riesling.
DKK 787,00

Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Auslese 2015 1,5L

En exceptionel vin - elegance og raffinement i Magnum flaske!
DKK 1491,00