Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Weingut Stigler

 

Weingut Stigler er en tysk topproducent af skønne vine fra Ihringen Winkelberg i Badenregionen, kun få kilometer fra Rhinen og grænsen til Frankrig.

 

Weingut Stigler har vinmarker i den sydlige spids af den gamle vulkanske klippe, som er kendt for at være Tysklands varmeste sted. 

Winklerbergers favorable placering med varmebevarende og mineralrig vulkansk jord og gode temperaturer i højdemeterne skaber et unikt mikroklima, hvor vinene gror og modnes fantastisk. Et vidunderligt grundlag for sublime vine af både spätburgunder/pinot noir, weissburgunder/pinot blanc, riesling, grauburgunder/pinot gris, chardonnay og sylvaner. 

 

Vinene fra Stigler er kendetegnet af meget høj kvalitet og virkelig lang levetid. De er elegante, rige på frugt og fyldighed og med en moden dejlig syrebalance.

 

Siden 1881 er familietraditionerne holdt i hævd her på gården. Det ultimative mål har fra start været at skabe vine af udsøgt kvalitet i god harmoni med naturen. Håndplukkede druer, manuelt arbejde og individuel vinificering har været proceduren fra begyndelse og efterleves fortsat. Herved opnås vine, som flot viser deres individuelle stil og klart viser signaturen fra både familien og fra området.

 

Vinificeringen foregår helt traditionel. Spätburgunder fermenteres på skind i store åbne kar. Alle hvide druer gennemgår blød presning. Mosten opbevares i fade til bundfaldet langsomt har lagt sig, hvorefter den klare juice bliver overført til nye fade til langsom og blid fermentering for at bevare alle aromaer. 

 

Winemaker Maximillian og hans hustru Jessica har ført vingården ind i næste generation med fuld entusiasme og nye gode ideer. Maximilian, som er 5. generation på vingården, har en særlig passion for spätburgunder/pinot noir, som udgør ca. en tredjedel af gårdens vine. Han er nærmest flasket op med vin. Han er uddannet ønolog fra Geisenheim og har siden 2017 været fuldt involveret i vingården. 

Sammen tager det unge par nu familiens stolte traditionerne om winemaking i god balance med naturen videre - og laver top kvalitet vine af de håndplukkede druer. 

 

Sortering
Display per page

Weingut Stigler Ihringen Winklerberg Riesling Kabinett VDP. Erste Lage 2021

Flot balance mellem sødme og syre!
DKK 169,00

Weingut Stigler Ihringen Winklerberg Silvaner trocken 1G VDP. 2020

Silvaner - Ihringer's druesort! - Helt typisk for vinområdet Ihringen.
DKK 179,00

Weingut Stigler Ihringer Winklerberg Spätburgunder trocken VDP. Erste Lage 2016

Lækker blød spätburgunder.
DKK 237,00

Weingut Stigler Pinot Rosé brut VDP.Sekt Prestige 2014

Cuvée af 80% pinot noir, pinot blanc og chardonnay fra Ihringer Fohrenberg
DKK 238,00