Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Montemercurio

Montemercurio er et fremadstormende vinhus i Montepulciano, Toscana. Det drives i dag af Marco Anselmi, som er tredje generation på vingården.

Montemercurio har sine rødder i de tidlige 60'ere, hvor bedstefar Damo plantede den første vin uden at vide at han havde skabt grundlaget for mere end bare almindelig vin. Anselmi familien fortsatte den lille vingård på ca. 3 ha, da Damo gik bort, og siden udviklede de Montemercurio til mere end Damo nogensinde havde forestillet sig; de begyndte nemlig at producere Vino Nobile, som fortæller historien om Montepulciano og dets jord.

I begyndelsen af ​​2000'erne blev der plantet yderligere syv hektar vinmarker - primært Sangiovese og desuden Merlot i den nederste del af terrænet, samt små mængder Carbernet Sauvignon og Canaiolo. Her finder vi også druerne til Montemercurios topvin Vino Nobile DOCG "Damo", dedikeret til minde om Damo der er begyndte denne drøm, som i dag er virkelighed.

Vinmarkerne er plantet i en højde på omkring 450 meter over havet og med en gunstig sydvest vendt placering på frugtbar jord, kombineret med et mildt klima, får Montemercurio et højt udbytte af høj kvalitet.

Montemercurios filosofi er at bevare alt det gode, som man finder i bakkerne omkring Montepulciano, i deres vine, ved ikke at maskere smagen og de karakterisktiske aromaer. Man holder fast i den gode smag af frugten, som bearbejdes i overenstemmelse med de gamle traditioner.

Der er stor opmærksomhed på alle trin i produktionen. Druerne høstes ved håndkraft og sorteres manuelt, og der fermenteres og lagres i traditionelle toscanske tønder, for at frembringe alle nuancer og aromaer i vinen.

Appel til tradition, omsorg i produktionen og respekt for terroiret; det er de ingredienser, der skaber en unik vin som Montemercurio.

Første årgang med Montemercurio-navnet på flaskerne er 2007, og Marco formår virkelig at lave kvalitetsvin til pengene.

Sortering

Montemercurio Messaggero Nobile di Montepulciano DOCG 2015

Vino Nobile med finesse, elegance og karakter som de store vine fra Montepulciano.
DKK 195,00 DKK 136,50

Montemercurio Grappa di Vino Nobile di Montepulciano

Spændende grappa lagret på Vin Santo fade.
DKK 327,00 DKK 261,60

Montemercurio Damo Nobile di Montepulciano DOCG 2011

Topvinen fra Montemercurio. Flot struktur og stor elegance. En vin med stort gemmepotentiale.
DKK 449,00 DKK 314,30