Druerne høstes og udvælges ved håndkraft og efter en omhyggelig sortering og udvælgelse på gården fermenteres druerne separat i små beholdere for at optimere udvindingen af komponenterne i skindet.
Gæringen tager 25 til 28 dage, hvorefter vinen overføres til små slavonske egetræsfade på 10 hl, hvor den forbliver i mindst 24 måneder. Vinen tappes på flaske med en mild filtrering og forfines herefter mindst 12 måneder i flasken før frigivelsen.
Damo er opkaldt efter "bedstefar Damo" som i 1960'erne fødte den vingård som i dag er blevet til Montemercurio.
Hans passion er stadig i live, og efter hans død i 2006 besluttede familien at påbegynde produktionen af denne unikke vin, resultatet af en af de ældste vinmarker i appellationen af Vino Nobile di Montepulciano.
Damo er en moderne fortolkning af Nobile di Montepulciano, en vin med en lang tradition.
Damo er en vin som er ekstremt præcis i alle detaljer, der er intet overladt til tilfældighederne. Druerne har fået særlig opmærksomhed med henblik på at kunne tilbyde forbrugeren en unik oplevelse, der fortæller om skønheden i vinmarkerne og duften af terroiret.
Damo kan gemmes i mange år og dens kvalitet vil forblive intakt i årenes løb. En absolut topvin fra Montepulciano.