Her er håndværk af højeste kvalitet.
Træerne, som Franco elsker og behandler som sine børn, består af sorterne Frantoiano (80 % ), Leccino (15 %) og Oter (5 %) Disse skønne træer står lige ved siden af Brunello marken i 400 meters højde over havet. Franco presser olien straks efter høst. Det er en kendt sag, at man ved at vente lidt kan få større mængde. Det er Franco ligeglad med. Han laver olien til familien og forlanger højeste kvalitet. Det er ikke en forretning for ham.
Frugterne er høstet i perioden 27. oktober – 5. november, og den er tappet på flaske den 15. november.
Vi kan simpelthen ikke få olien hurtigere op.
Forskellen på olie fremstillet med kærlighed af en passioneret grower og de store produktioner er tydelig:
Hvis man steger med denne her olie, ændrer duften sig overhovedet ikke, heller ikke under varme. Lav kvalitets olie mister fuldstændig duften eller ændrer sig markant, når de bliver udsat for sådan en behandling.
Denne her olie er den ægte vare, og den kan anvendes til stegning, dressinger, dip eller hvad man nu synes.
Olien er naturligvis økologisk og ufilteret.