Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Domaine Henri Prudhon et Fils

Henri Prudhon blev født i 1921 i Saint-Aubin. Han var søn af en vinbonde og giftede sig i 1945. Således tilblev vingården HENRI PRUDHON, bestående af hver ægtefælles arv, arv fra tidligere generationer.

Deres andet barn, Gérard, blev født i 1949; Gérard var passioneret omkring arbejdet på vingården og kom efter sine studier tilbage for at arbejde med sine forældre. På dette tidspunkt blev høsten hovedsagelig solgt til druemost eller vin til handelsvirksomheder i regionen.
I begyndelsen af ​​1980'erne ønskede Gérard at påbegynde egen vinproduktion, da han var klar over det kvalitetspotentiale, der eksisterede i vinene i området.

Ved overtagelsen af ​​nye parceller i Saint Aubin, Chassagne Montrachet og Puligny-Montrachet blev produktionen udvidet. Markedsandelen for vin på flasker voksede. I starten solgte man mest vinen til det franske marked, men sidenhen fik turister øjnene op for vinene og eksporten begyndte så småt at tage fart. Dette blev ikke mindst hjulpet på vej af berømte importører som Neal Rosenthal i New York eller Richards Walford i London.

Ejendommen forvaltes nu af Gérards to børn, Vincent og Philippe, som har grader i henholdsvis vinhandel og økologi. De fortsætter det arbejde som tidligere generationer igangsatte, med aftapning af nye appellationer, udvikling af nye markeder, opførelse af en bygning dedikeret til pakning, modernisering af kælder og vinudstyr mm.

Henri Prudhon & Fils domænet består nu af 14,5 hektar vinmarker og der produceres ca. 90.000 flasker per år, hvoraf omtrent 85% eksporteres.