Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Dominio Do Bibei

I 2002 startede det lille unikke vineri Dominio do Bibei op i området Ribeira Sacre, som ligger i Galicien. Her i det nordvestlige hjørne af Spanien findes et fantastisk spændende vinområde, som er et af de kommende kultområder i Spanien. 

 

Atlanterhavet har en helt afgørende og kølende faktor, der tydeligt opleves i vinstilen i Ribeira Sacre. Den kolde havluft møder her det varme fastland. Det giver mange kølige morgener og en del overskyede dage med regn, hvilket gør området mere frodigt og grønt end de fleste andre dele af Spanien. Kontrasten mellem dag- og nattemperaturer favoriserer langsom modning, som er med til at give en god syrebalance.

 

Vingården ligger i den aller sværest tilgængelige del af Ribeira Sacra, tæt ved Bibei-floden. Floden er med til at sikre en mangfoldig flora og med til at opretholde økosystemet. Et dramatisk og smukt område med store forskelle i elevation. Stejle skråninger med kløfter og dale, prydet af store gamle kastanjetræer og egetræer smukt suppleret af lavendel og kamille. 

 

Domino do Bibei udnytter det unikke klima til fulde og har specialiseret sig i at lave autentiske vine på lokale druer. 

De prioriterer druernes frugt og kvalitet. Deres ønske er, at vinene overfører terroirets udtryk gennem landbrug, der respekterer naturen, hvilket betyder vinproduktion med mindst muligt indgreb og pleje.

 

Her oplever vi vine med en lidt lavere alkoholprocent, med en flot frisk mineralitet og syre. Vine der er velbalancerede og har en udsøgt elegance og kompleksitet, og som skiller sig markant ud fra de klassiske spanske vine. 

 

Vinmarkerne er lavet som stenterrasser, skåret ud og bygget op i de stejlt skående bakker, hvilket er et enormt og anstrengende arbejde i det svært fremkommelige terræn. Terrasserne er beplantet med vinstokke, som varierer mellem 15 år og 100 år. Beliggenheden er mellem 200-700 meter over havet. Jordbunden er meget sammensat, men består i væsentligste grad af skifer og granit med forekomster af både ler, quartz og feldspat. Her dyrkes kun lokale druer som Mencia, Souson, Caino, Brencellao, Mouraton, Garnacha og Godello. 

Der er i dag i alt 125 hektar land til ejendommen, dog kun cirka 40 hektar plantet med vin. 

 

Vinkælderen er bygget ind i skråninger og med underjordiske faciliteter for at minimere deres visuelle indvirkning i den smukke landskab. Det har givet muligheden for at bruge bioklimatiske systemer til køling og for at udnytte tyngdekraften i vinproduktionen. Alt sammen med til at give en unik identitet i deres vine. 

 

Vinene blev i de første år skabt af winemaker Iria Otero Mazoy med assistance fra det anerkendte vinmagerpar fra Priorat, Sara Perez og René Barbier Jr. 

I 2015 blev den dygtige winemaker, ønolog Paula Fernández Trabanco, headhuntet fra vineriet Dominio de Tares, og har nu det fulde ansvar for produktionen af de fantastiske vine.

 

Vinifikationen er helt traditionel og alt manuelt i hånden. De har en forkærlighed for gamle brugte fade og lang lagring på flaske inden frigivelse. 

Alt er efter økologiske og biodynamiske principper. 

 

 

Sortering
Display per page

Dominio do Bibei LALUME 2019

Rig og kompleks hvidvin med flot mineralitet og elegance.
DKK 169,00

Dominio do Bibei LALAMA 2020

Virkelig flot mencía vin der præsentere friskhed, smuk balance og super elegance.
DKK 190,00

Dominio do Bibei LAPOLA 2020

Dejlig mineralsk, frisk og fyldig galicisk hvidvin, primært på godello.
DKK 217,00

Dominio do Bibei LACIMA 2019

En sprød og elegant vin med flot atlantisk karakter. Den viser på fornemmeste vis hvad det unikke terroir i Ribeira Sacra kan.
DKK 348,00