Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Domaine Raymond Usseglio & Fils

Chateauneuf-du-Pape har et unikt terroir, der adskiller sig på en række måder fra andre terroirs i Rhone. Jorden består af et tykt lag grus, som er spækket med forskellige sammensætninger af kalk, mergel eller sand alt efter beliggenhed. På overfladen er de berømte "galets", store småsten, der lagrer varme om dagen og afgiver den tilbage til vinstokkene i løbet af natten. Klimaet er varmt og tørt med rigtig mange solskinstimer, og jorden er så gold, at vinstokkene skal rode dybt for at få det vand, de har brug for til livet. 

Appellationen Châteauneuf-du-Pape er blandt Frankrigs ældste vinområder, og de strenge produktionskrav i området har fungeret som prototype til det franske “Appellation Contrôlèe” system.

Domaine Usseglio er en 3-generations familieejendom med italiensk oprindelse. Beliggende lige i hjertet af Châteauneuf-du-Pape appellationen.

Francis Usseglio kom fra Italien i 1931, hvor han slog sig ned i Châteauneuf-du-Pape. Han plantede sine vinstokke og startede egen produktion; Terres Blanches.  

I 1963 overtog hans søn Raymond, ledsaget af hustruen Danielle, og sammen skabte de Domaine Usseglio Raymond. 

Siden 1999, er det deres søn, som har overtaget arven i at dyrke og udvikle vingården Domaine Usseglio Raymond & Fils.

Domainet er certificeret økologisk (ECOCERT) og biodynamisk landbrug. Det er helt essentielt for dem at bevare og respektere balancen i det naturlige terroir og dermed i deres vinstokke. 

De bestræber sig på at opnå den bedste kvalitet af druer, for derved at intervenere så lidt og så meget som muligt under vinificering og modning. Domainet arbejder derfor med en biodynamisk dyrkningsmetode, der kræver meget observation og specifik pleje.

Der arbejdes med omhu i ren respekt for druesorter og terroir.

Vine fra Domainet er komplekse og elegante, og kombinerer på fineste vis aromatisk kraft og finesse. 

Sortering
Display per page

Domaine Raymond Usseglio & Fils Châteauneuf Du Pape Cuvée Impériale 2019

Koncentreret og elegant Cuvée med virkelig fine tanniner
DKK 399,00