Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Domaine François Gaunoux

Domaine François Gaunoux er en familieejet vingård, som er beliggende i det smukke og eftertragtede Meursault i Bourgogne.  Domainets viden og dygtighed inden for vinfremstilling er i top og druerne er af højeste kvalitet. Deres vine udtrykker områdets terroir, tradition og sjæl i fin balance med nyudviklede teknikker og nutidens vinfremstilling.

Der er i dag omkring 10 hk. til vingården, som ledes af Claudine Gaunoux, datter af François Gaunoux. 

Gaunoux-familien har boet i Côte d'Or siden det 16. århundrede. François Gaunoux har arbejdet med sine vinstokke, siden han var 15 år. François er søn af den berømte Henri Gaunoux, en vinproducent fra Pommard. Som avantgarde-

vinproducent har han kombineret modernisme og tradition. En filosofi, som Claudine nu holder fast i.

 

Druerne plukkes udelukkende i hånden. Vinificering sker ved hjælp af moderne vinfremstilling. Druerne er 100% afstilkede. Cuvaison af rødvinene, hvor mosten gærer med skind og kerner og opnår ekstra aroma , farve og garvesyre, udføres ved hjælp af traditionelle metoder og varierer fra 20 til 25 dage afhængigt af den enkelte årgang. Claudine sætter pris på terroir og druernes naturlige karakteristika, og er derfor også meget påpasselig med at bruge egetræ i produktionen – de fleste nye årgange er derfor udelukkende lagret på ståltanke, med automatisk overvågning og termoregulering via computer. Resultatet er meget frugtdrevne vine, hvor den enkelte mark får lov til at skinne igennem.

 

Meursault er et af de mest velkendte områder i Bourgogne, og er beliggende ved siden af Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet. Hvidvinen fra området er af mange anerkendt som den bedste kvalitet i verden. Meursault-vinene er kendetegnet af deres intensitet og fylde, af deres flotte struktur og af deres særlige og komplekse aromaer. Noter af smør, ristede nødder, fine blomster, honning og citrusfrugter er altid meget genkendelige.  

Domaine François Gaunoux råder over nogle meget interessante marker i Meursault, hvor husets eftertragtede monopol marker ’Clos des Meix Chavaux’ og ’Le Clos de Tavaux’ ligger. Typiske er markerne i Bourgogne ejet af flere forskellige domainer, som derved laver hvert sit udtryk af en given vin. “Monopol-markerne” har derimod ofte været i familiens særeje gennem flere generationer og år og giver en helt unik vin, som kun det enkelte domaine kan producere.

 

 

Sortering
Display per page

François Gaunoux Meursault Clos des Meix Chavaux Monopole 2021

Fyldig og mineralsk moderne Meursault.
DKK 470,00

François Gaunoux Meursault Clos de Tavaux Monopole 2020

Vanvittig elegant Meursault!
DKK 470,00

François Gaunoux Meursault Clos de Tavaux Monopole 2021

Vanvittig elegant Meursault!
DKK 470,00

François Gaunoux Beaune Premier Cru Clos des Mouches 2021

Fra en af de mest anerkendte Premier Cru marker i Beaune.
DKK 606,00