Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Cerbaiona

En af de historiske topproducenter og kultproducent af Brunello di Montalcino. Diego Molinari, tidligere kaptajn i Alitalia, og ham der fløj den første Alitalia Boeing 747. The ”Commander”, som han også blev kaldt, startede Cerbaiona i midt halvfjerdserne, da han stod af flyveren, og slog sig ned med sin underskønne  hustru Nora på dette meget lille sted i den østlige del af Montalcino. Cerbaiona ligger for enden af grusvejen, som fører forbi La Fornace og senere La Cerbaiola, hvor Giulio Salvioni har sine marker. Ultra traditionel produktion fra de ca. 3 ha. Gæring på gamle cementtanke og lagring på store slavonske egetræsfade.

Vinene findes ikke finere i Montalcino, og elegancen er fantastisk. Brunello di Montalcino 2010 fra Cerbaiona fik som første og hidtil eneste Brunello di Montalcino nogensinde ved frigivelse 100 point hos Antonio Galloni. I år, hvor der produceres Rosso di Montalcino, sætter vinen standarden for vintypen.

I december 2015 solgte Nora og Diego Cerbaiona og sidste vin, hvor druer og vinificering er styret af Molinari, er således årgang 2015.

Kaptajnen, Diego Molinari, forlod os desværre 2. april, 2019. Han blev 87 år gammel og vil blive savnet af alle i Montalcino.

De nye ejere er særdeles kompentente og dygtige mennesker. Matthew Fioretti står for driften af Cerbaiona. Vi kender allerede Matthew som en særdeles hårdtarbejdende og kompetent vinmand og samtidig som en meget venlig og imødekommende person. Han vil fremover sammen med sin italienske hustru, som stammer fra Bergamo, bosætte sig i Montalcino.

Stedet har siden overtagelsen undergået en kæmpe renovering i kælderen såvel som i marken. Fremover køres stedet økologisk/biodynamisk.

Sortering

Cerbaiona Brunello di Montalcino DOCG 2012 1,5L

Endnu en fantastisk vin fra Cerbaiona. Uhørt elegance.
DKK 2700,00