Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Cerbaiona

En af de historiske topproducenter og kultproducent af Brunello di Montalcino. Diego Molinari, tidligere kaptajn i Alitalia, og ham der fløj den første Alitalia Boeing 747. The ”Commander”, som han også blev kaldt, startede Cerbaiona i midt halvfjerdserne, da han stod af flyveren, og slog sig ned med sin underskønne hustru Nora på dette meget lille sted i den østlige del af Montalcino. Cerbaiona ligger for enden af grusvejen, som fører forbi La Fornace og senere La Cerbaiola, hvor Giulio Salvioni har sine marker. Produktionen har altid været ultra traditionel. Gæring på gamle cementtanke og lagring på store slavonske egetræsfade. 

Vinene fandtes ikke finere i Montalcino, og vinene har legendarisk holdbarbed. Brunello di Montalcino 2010 fra Cerbaiona fik som første og hidtil eneste Brunello di Montalcino nogensinde ved frigivelse 100 point hos Antonio Galloni. I år, hvor der produceres Rosso di Montalcino, satte vinen standarden for vintypen.

I december 2015 solgte Nora og Diego Cerbaiona og sidste vin, hvor druer og vinificering er styret af Molinari, er således årgang 2015. 

Kaptajnen, Diego Molinari, forlod os desværre 2. april, 2019. Han blev 87 år gammel og vil blive savnet af alle i Montalcino. Nora, den skønne viv, forlod os den 5. november 2020 og eventyret om de to og Cerbaiona sluttede endegyldigt.

De nye ejere er særdeles kompentente og dygtige mennesker. Matthew Fioretti står for driften af Cerbaiona. Han er ikke tilhænger af Molinaris stil, og alle vinmarker er revet op og genplantet. Alle fade er skiftet i kælderen, og der gæres nu på stål. 

De nye vine er således fra helt nye stokke og fra en kælder med en hel anden karakter.

 

 

Sortering

Cerbaiona Rosso di Montalcino DOC 2019

Skøn klassisk Rosso di Montalcino. Særdeles balanceret og med en lækker syre. Sangiovese, som det skal smage.
DKK 360,00

Cerbaiona Brunello di Montalcino DOCG 2017

En flot Brunello.
DKK 1390,00