Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Cascina Roccalini

Den gamle vingård ligger for sig selv i den lille landsby Roccalini, nord for Alba og nær den østlige bred af Tanaro-floden. Gården er smukt placeret i de kalkholdige bakker med en fantastisk udsigt over Barbaresco og de 20 hektar land. Gården har historie helt tilbage til Napoleons tid og har sit eget lille kapel. Her møder vi Paolo Veglio og hans mor Luciana. Paolo er en fabelagtig ønolog og med sit vinprojekt Cascina Roccalini har han som den første i sin familie gjort produktion af vin til sin profession. Før Paulo overtog vingården, solgte familien druerne til blandt andre Bruno Giacosa. I 2005 blev den første vin, der bærer Cascina Roccalini navnet præsenteret. Paolos mor er en ihærdig hjælper og er fantastisk til at forkæle gårdens gæster med lækre snacks til de skønne vine.!

Paolo voksede op på landet og ønskede kun at lave vin. Han afsluttede Ønologisk universitet i 1998. I 2003 begyndte han at arbejde for alvor på familiens vinstokke, og allerede I 2005 kunne den første årgang præsenteres med hjælp fra Dante Scaglione, (som i årevis var ønolog for Bruno Giacosa).

Paolo går sine egne vegne. Hans filosofi er ikke baseret på stort udbytte og høj indtjening. Han udøver afslappet håndværksmæssig vinfremstilling efter gamle Piemonte traditioner.  Ud af de 20 hektar land er kun ca. 4,7 hektar dyrket med vin. Resten er skov, frugt- og nøddetræer. Derved sikrer han et balanceret og harmonisk økosystem, og det giver sundhed og vitalitet til jorden og vinstokkene.  Druerne dyrkes økologisk og for at bevare biodiversiteten på stedet, arbejdes der manuelt og uden brug af herbicider eller syntetiske produkter af nogen art, alt sammen med særlig fokus på druernes kvalitet og for at bevare området og dets karakteristika.  Fermentering af vinene sker med deres vilde gær og langsomt modnes de i store egefade. Vinene aftappes uden filtrering eller afklaringsprocesser og med meget lave doser af svovl. Resultatet er sunde, territoriale, rene og elegante vine af stor drikkelighed og kvalitet, et resultat af en ægte og traditionel tilgang.

 

 

 

 

Sortering

Cascina Roccalini Langhe Nebbiolo DOC 2020

Lækker Langhe Nebbiolo fra de yngste stokke på Roccalini marken.
DKK 162,00

Cascina Roccalini Langhe Nebbiolo DOC 2021

Lækker Langhe Nebbiolo fra Roccalini marken.
DKK 169,00

Cascina Roccalini Langhe Nebbiolo DOC 2022

Lækker Langhe Nebbiolo fra Roccalini marken.
DKK 180,00

Cascina Roccalini Barbaresco DOCG 2017

En fyldig og yderst elegant Barbaresco.
DKK 272,00

Cascina Roccalini Barbaresco DOCG 2018

En fyldig og yderst elegant Barbaresco.
DKK 283,00

Cascina Roccalini Barbaresco DOCG 2019

En fyldig og yderst elegant Barbaresco.
DKK 311,00

Cascina Roccalini Barbaresco DOCG 2020

En fyldig og yderst elegant Barbaresco.
DKK 330,00

Cascina Roccalini Barbaresco DOCG 2017 1.5L

En fyldig og yderst elegant Barbaresco.
DKK 547,00