Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Villa Diamante

Villa Diamante - en lille hvidvins perle i Campania. 

Vingården blev grundlagt i 1996 af Antoine Gaita og hans hustru Diamante på bakken ved Montefredane i provinsen Avellino. Her er et smukt og charmerende landskab, præget af stejle skråninger og fortryllende udsigt.‎ Her er varme dage og kølige nætter.

‎Vinmarkerne, 3 hektar med Fiano, ligger mod nord, 400-600 meter over havets overflade. Alt arbejdet med vinen udføres økologisk og i fuld respekt for naturen. Det primære mål er at give Montefredanes højtliggende ‎‎terroir‎‎ mulighed for at udtrykke sig. Der dyrkes derfor traditionel med mindst mulige indgreb i naturen. Jorden er her er dyb, rig på ler, sten og gamle lapilli fra Vesuvs udbrud, virkelig velegnet til hvide druesorter. 

Også i kælderen er arbejdet mere baseret på observation end på menneskelig indgriben. Opskriften lyder på spontan gæring, ingen afklaring eller filtrering, langt ophold på stål, ca. 12 måneder og på bærmen. Den lange kontakt med bærmen, er blevet praktiseret på Villa Diamante siden begyndelsen og gjorde Antoine kendt som en innovativ winemaker. 

 

Antoine døde tragisk og uventet efter sygdom i begyndelsen af 2015.‎ Datteren Serena, som også er uddannet ønolog, er fulgt i faderens fodspor, som den nye winemaker hos Villa Diamante. Hun bærer nu traditionerne og passionen videre, og ærer på smukkeste vis hendes fars minde.

 

Den flotte grønne Fiano drue, som dyrkes her på gården, stammer helt tilbage fra romertiden. Den dyrkes i dag særligt i Campanien og på Sicilien, men også Australierne har fået øje på denne skønne sort. Den søde drue er rimelig tolerant overfor tørke og ret modstandsdygtig overfor sygdom, hvilket reducerer nødvendigheden af sprøjtning i marken. Dog er udbyttet lettere begrænset. Den har et højt naturligt indhold af syre, hvilket betyder at mindre intervention er påkrævet i vineriet. Fiano modner forholdsvist sent.

Resultatet er ofte fyldige hvidvine med masser af aromatiske noter og skønne smage. Nødder, blomster og honning, mineralitet og friske krydderurter.

 

Sortering
Display per page

Villa Diamante - Vigna Della Congregazione Fiano di Avellino DOCG 2022

Dejlig Fiano vin. Struktureret og elegant - med en flot karakter
DKK 205,00 DKK 174,00

Villa Diamante - Clos d’Haut Fiano di Avellino DOCG 2022

Dejlig Fiano vin. En intens og kompleks flot vin med lang levetid.
DKK 205,00 DKK 174,00

Villa Diamante - Vigna Della Congregazione Fiano di Avellino DOCG 2021

Dejlig Fiano vin. Struktureret og elegant - med en flot karakter
DKK 205,00 DKK 174,25

Villa Diamante - Fiano di Avellino DOCG Riserva - Vigna Della Congregazione 2019 Vecchie Vigne

Dejlig Fiano vin fra gamle vinstokke. Struktureret og elegant - med en flot karakter.
DKK 310,00 DKK 263,00

Villa Diamante - Fiano IGP Campania La Congregazione 2020 Vecchie Vigne

Sublim vin fra gamle fiano vinstokke.
DKK 310,00 DKK 263,00

Villa Diamante - Taurasi Riserva DOCG 2009

Dejlig agliano vin fra Campania. En flot vin med lang levetid.
DKK 330,00 DKK 280,50