Pinot Bianco/Weissburgunder.
90 % weissburgunder, 5 % chardonnay og 5 % pinot grigio.
Hoveddruen er for nogen kendt som pinot bianco, men i Sydtirol er navnet weissburgunder, da hovedsprogret her er tysk.
Noget af det fineste i Italien på denne drue er absolut fra Eppan i Sydtirol.
Fra to små marker beliggende 450 - 520 meter over havet.
Jorden er rød ler og kalksten. Kølige nætter og varme dage. Det bliver ikke bedre for hvidvin.
Meget fin balance, og syren er knap så høj som ved vin på f.eks druen pinot grigio.
Druerne er høstet 29. september - 22. oktober 2021.
20 dages gæring, hvor 80 % er gæret på store fade og 20 % på stål.
Vinen har slutteligt ligget 6 mdr. på 20 hl østrigske egetræsfade.
Første årgang var 1848.
Restsukkerindholdet er 0,9 gram/liter.