Kongen af italienske og toscanske vine, Brunello di Montalcino, er det perfekte udtryk for Sangiovese. Lupi e Sirene har finesse, dybde og elegance.
For årgang 2016 gik alt som man kunne ønske sig. Kulden kom, da man ville have den, regnen, når man manglede den, og solen var der simpelthen, når man ønskede det, og i de yderst vigtige 3 uger op til høst, var vejret simpelthen så fantastisk, at druerne modnes perfekt, og høsten var flere steder tilbage omkring 1. oktober, helt som i gamle dage, inden nogen snakkede om CO2, ozonlag og klimaforandringer.
Det er efter vores mening en af de bedste 2016 Riserva, og den nyder allerede stor elegance, kompleksitet og tilgængelighed.
Enkeltmarksvinen Lupi e Sirene er, ligesom mange steder på Etna, plantet efter det gamle Albarello system, dvs. som buske. I forhold til markerne i Galampio, er der meget granit i undergrunden. Der er plantet med en tæthed på 11.111 planter pr. ha, hvilket er noget af de højeste, man ser i almindelig vinproduktion. Vinen er flot lys i farven og viser den typiske transparente Sangiovese. Den har en meget elegant duft af røde frugter og bær, suppleret af noter af jord og jern. Vinen bliver ved med at tilbyde nye lag i smagen i mange minutter.
Vinen har gæret 50 dage i store åbne egetræsfade, hvorefter den har ligget 36 måneder på store fade i kælderen. For at balancere vinen har den derefter ligget 12 måneder på cementtanke inden de 15.290 flasker blev tappet, efterfulgt at 16 måneder på flasken inden den blev frigivet.
Druerne er høstet i de sidste dage af september og kommer fra en enkelt mark tæt vineriet i Castelnuovo dell’Abate.
En Brunello som ingen anden Brunello.