Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Giuseppe Mascarello

Mauro Mascarello er den sidste store navn fra en berømt Barolo-generation, der også talte Giovanni Conterno og Bartolo Mascarello. Han har været vinmager på Giuseppe Mascarello-ejendommen siden 1960'erne, hvor han har fulgt i fodsporene på sin far og bedstefar. Mauro er kendt for sin traditionelle tilgang med lange gæringer og lagring i gamle botti-fade.

En af Mauros betydelige ændringer var at skabe en enkelt Barolo fra Monprivato-vingården i 1970, en praksis forskellig fra hans families tidligere metode med at blande druer fra forskellige marker. Monprivato, som har været anerkendt siden 1600-tallet og er blandt de ti bedste Barolo-vinmarker, er kendt for sin enestående kvalitet og unikke terroir på en sydvestvendt skråning i Castiglione Falletto.

I 1980'erne erhvervede Mauro hele Monprivato, hvilket gjorde den til en af de få Barolo-vinmarker fuldt ejet af én producent. Udover Barolo Monprivato og Cà d’Morissio, en super-riserva Barolo, producerer Mauro også fremragende Barolos fra Santo Stefano di Perno og Villero, samt Dolcettos og Barberas. Cà d’Morissio, lavet fra en særlig Nebbiolo-klon, står i dag som en af de fineste traditionelt fremstillede Baroloer.