Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Domaine Gérard Mugneret

Domaine Gérard Mugneret ligger i Vosne-Romanée og bliver i dag drevet af Pascal Mugneret, oldebarn til domænets stifter Gérard Mugneret.

Vine er som mennesker, de skal accepteres for hvem og hvad de er, intet mere, intet mindre.

Her er hvad Gérard Mugneret siger om Pinot Noir, terroiret, vinfremstillingen og vinen selv.

Beslutninger i vinmarken og vinfremstilling er ofte meget personlige for hver producent.
Jeg er ingen undtagelse, og selvom jeg ikke tvivler et øjeblik på, at nogle måske er uenige med mig, er det min intuition, der leder mig, informeret af vores vinmarker og vores domæne.
For det første er jeg især glad for udtrykket vigneron, fordi det altid får en til at tænke på jorden, på de landmænds gode instinkter: observationspolitikken, de af vores bedsteforældre, dem, som vi har så svært ved at finde i vores moderne æra.

For mig er vigneron samtidig den bedste ven, den fortrolige, familielægen, beskyttelsen af ​​en hidtil uset parring: fra Pinot Noir og den nærende jord, terroiret. Denne sammenkobling er flerårig, varer årtier, århundreder, men er ikke desto mindre skrøbelig. Vores forgængere kom, stræbte efter at skabe og tildelt disse to elementer både styrker og svagheder. Disse svagere egenskaber kan være iboende eller indgroet i terroiret, men kan også erhverves: indflydelse fra generationer af vidunderlig pleje af vignerons, år efter år.

Hver sæson, fra faldet af bladene året før til høsten det år, er en ny graviditet mellem parret Pinot Noir og Terroir. Hvis klimaet er relativt mildt, hvis vignerons bestræbelser udføres opmærksomt og respektfuldt, vil graviditeten blive brugt under gode forhold.

Håndtering af vinstokke er således en dygtig blanding af handlinger (pløjning, beskæring, afbrydning, bindning af vinstokkene ...), for hvilke datoer og 'doser' er meget vigtige, hvilket kræver øjeblikke af overvejelser for at forblive på rette sti. Vi søger altid præcision for at yde den bedste støtte, som vi kan til vores vinstokke ... Som en far måske er med sine børn, med deres succeser og deres skuffelser ... ydmyghed burde være den største kvalitet af en vigneron.

Gerard MUGNERET

Høsttid er, når den nyfødte endelig er klar til at komme i verden. Ved ankomsten til kælderen er druen, frugten af ​​foreningen mellem Pinot Noir og Terroir, stadig et multicellulært væsen uden meget sammenhæng (alt er adskilt: saften, antocyanerne, de aromatiske forløbere, tanninerne ...). Vinificering, eller mere præcist alkoholisk gæring, er kernen i fødevareafdelingen for vindyrkning, svarende til fødselsøjeblikket. Så snart der ikke er resterende gærbare sukkerarter, ser vinen dagens lys, rå, men allerede sammenhængende, vil funktionerne hurtigt blive finere i de følgende dage, især under rackning (de tyngste og mindst ædle sedimenter falder ned til bunden af ​​tanken).

Barnet forlader derefter fødeafdelingen for at gå sammen med sin adoptivfamilie, sin omsorgsfulde far, vigneron, og det er i tønder, specielt valgt, at denne nykommer bliver opdrættet. Det er begyndelsen på aldring: vinens barndom. Vinen vil hurtigt hævde sig og modnes; barnet vil vokse.

Den næste ungdomstid kommer mere eller mindre hurtigt: vinens malolaktiske gæring. Vi har sværere med at genkende det barn, vi plejede at kende, men hvis adoptivfaderen ved, hvordan man igen skal være både tålmodig og opmærksom, vil denne uslebne plet passere, og den turbulente teenager modnes til en ung voksen, der hæder sig. Vi vil igen finde karaktertrækkene hos hans oprindelige forældre (Pinot Noir og Terroir), blodlinjerne fra tidligere årgange vil blive tydelige; selvom dette unge individ vil være unikt, er han bærer af en historie, en arv.

Dagen kommer, hvor en vis balance opnås, og vinen er klar: klar til at flytte væk fra den faste, men retfærdige autoritet fra dens adoptive far, der gav hele sit hjerte, så en vis harmoni ville bebo vinen. Den store dag er aftapning, når vinen bliver voksen, den dag hvor vinen begynder at leve sit eget liv.

Naturligvis vil vinen i nogen tid forblive beskyttet i kælderen og vil stadig være beskyttet lidt længere. Men til sidst, når vinen forlader, vil den få et liv, der er mere eller mindre opfyldt, afhængigt af de farer, den vil have (opbevaringsbetingelser, korkens kvalitet, dannelsen af ​​en let aflejring osv.), Men også afhængig af betingelserne af dets fødsel, da det bare var en drue, og de værdier, som den blev hævet med (stilen, vinmagerens personlige præg).

Ikke alle vine er usædvanlige, beregnet til kælder i årevis ... Ligesom ikke alle mennesker er smukke, rige, stærke og intelligente. Men hver og en af ​​os bringer noget til bordet, hver vin fortæller en historie, en historie, der skal fortælles tidligt, hvis vinen har haft en vanskelig fødsel, og alligevel en historie, som vi vil gentage igen og igen gennem årene, så at dens betydning vil være så meget smukkere.

Vi bør aldrig sammenligne vin, ligesom vi aldrig skal sammenligne mennesker.

Vine er som mennesker, de skal accepteres for hvem og hvad de er, intet mere, intet mindre.

Sortering

Gérard Mugneret Pourpre VDF 2018

Lækker vin på Pinot Noir og Gamay
DKK 272,00 DKK 190,00
Velkommen til Copenhagen Wine. Her sælges der noget af det bedste vin du kan finde i Danmark. For at handle her skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.