Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Cupano

Historien om vineriet Cupano er først og fremmest fortællingen om Ornella og Lionel, der i 90’erne købte og flyttede til Centine-gården. Gården ligger smukt i bakkerne sydvest for Montalcino tæt ved den lille landsby Camigliano og med kig til Ombrone-floden

Her fandt de helt jomfruelig jord, der ikke havde været kultiveret i over 40 år, og helt uberørt af pesticider, gødning og sprøjtemidler.

Udover de smukke omgivelser og den unikke vinkælder, lægger du mærke til de smukke, slanke og nærmest ikoniske Cypresser, der flankerer den lange opkørsel op til Ornallas smukke, toscanske villa. Det er da også disse Cyprestræer, der har været en kunstners inspiration til Cupanos let genkendelige etiket, med en rød, stiliseret Cypres.

Gårdens undergrund er en sjælden blanding af lerblandet sand med sand-/granitsten. Et forhistorisk vulkanudbrud flyttede Ombrone-flodens løb fra Cupano's jord til flodens nuværende løb, og efterlod sediment, hvor vinstokkene nu har gavn af undergrundens geologi.

Siden Lionel i 1997 plantede de første vinstokke, har de stædigt holdt fast i økologisk drift af gården, og har siden opgraderet til bio-dynamiske dyrkningsmetoder.

Gården er på ialt 35 hektar, hvoraf den 6,4 hektar er tilplantet med vinstokke. Primært Sangiovese til Cupano's Brunello og Rosso di Montalcino, suppleret med Cabernet Saugvignon, Merlot og senest Cabernet Franc til Cupano's Bourdeaux-blend. Lionels franske baggrund fornægter sig ikke!

Lionel, der var kendt som en ægte vin-gentleman i vin-verdenen, døde desværre i 2021, og hustruen Ornella driver i dag gården videre sammen med den dygtige winemaker Andrea Polidoro, som har været hos familien siden 2014. Han viderefører Cupanos stolte håndværks-traditioner med hånd-høst og -sortering af drueklaserne, skånsom fjernelse af stilkene, fermentering med druernes naturgær og generelt skånsom behandling med få pump-overs. Efter gæring lagres vinene på franske fade, med max 10% nyt træ.

Siden gårdens første frigivne årgang i 2001 har Cupano vundet mange vin-elskeres hjerte verden rundt, og vi er meget stolte over at vi nu også kan præsentere vinene fra denne unikke og anerkendte topproducent!

Sortering
Display per page

Cupano Vino Rosso

Husets Rosso - Flot blend af sangiovese og merlot!
DKK 232,00

Cupano Ombrone Sant'Antimo DOC Rosso 2020

Cupanos skønne Bourdeaux-blend, hvor husets franske ophav ikke fornægter sig!
DKK 365,00

Cupano Rosso di Montalcino DOC 2020

Fremragende balance og virkelig flot struktur.
DKK 369,00

Cupano Brunello di Montalcino DOCG 2018

Virkelig flot Brunello!
DKK 805,00