Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Cantina Tani

Historien om Cantina Tani tager sin begyndelse i 1980, hvor den passionerede winemaker Tonino Tani grundlagde vingården i den centrale del af Gallura. Gårdens marker var anlagt i begyndelsen af 1950'erne. Tonino plantede flere marker, og i dag producerer Cantina Tani 82.000 flasker fra 20 ha vinmarker. Vermentino di Gallura er den klart vigtigste vin med en samlet produktion på ca. 55.000 flasker.

De første mange år blev druerne solgt til kooperativer, men fra og med årgang 2008 er Vermentino vin tappet med egen label.

Tani producerer i dag 2 Vermentino di Gallura vine. De har teknisk set begge altid været DOCG Superiore, men huset har valgt hidtil kun at kalde Taerra for DOCG Superiore. Kvaliteten fra de unge stokke til Meoru har dog siden 2021 været så høj, at man derfra har valgt også at kalde Meoru for den fineste betegnelse. 

Udover kvaliteten er forskellen på Vermentino di Gallura DOCG og DOCG Superiore hovedsageligt indhold af alkohol og udbytte pr. ha.

Cantina Tani er beliggende i den nordlige del af Sardinien ca. 15 km fra Olbia. Der er tale om et bjergrigt terræn, hvor undergrunden hovedsageligt er skrøbelig granit, og den kraftige Mistralvin fra nord køler markerne. 

I dag drives Cantina Tani af de to døtre Angelica og Roberta, men på trods af at Tonino nærmer sig 75 år, er det stadig ham, der styrer vinmarkerne. 

Cantina Tani har både agriturismo og restaurant på stedet.

Cantina Tani er certificeret under SQNPI, Sistema di Qualita di Produzione Integrata. SQNPI er et særdeles beskyttet system med stor kontrol, som sikrer, at produktionen er bæredygtig og integreret på stedet. Der tilføres således intet ude fra, og denne certificering er skabt for at beskytte forbrugere, miljøet og farmerne. Kontrollerne foregår hvert år både i kælder, marker og vin.

www.cantinatani.it