Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Cantina Tani

Historien om Cantina Tani tager sin begyndelse i 1980, hvor den passionerede winemaker Tonino Tani grundlagde firmaet i Monti i det centrale del af Gallura. På stedet var marker plantet i begyndelsen af 1950'erne. Tonino plantede flere marker, og i dag producerer Cantina Tani 82.000 flasker fra 20 ha vinmarker. Vermentino di Gallura er den klart vigtigste vin med en produktion på ca. 55.000 flasker.

De første mange år solgt han druer til kooperativer, men fra og med årgang 2008 Vermentino er al vin tappet med egen label.

Monti er beliggende i den nordlige del af Sardinien ca. 15 km fra Olbia. Der er tale om et bjergrigt terræn, hvor undergrunden hovedsageligt er skrøbelig granit, og den kraftige Mistralvin fra nord køler markerne.

I dag drives Cantina Tani af de to døtre Angelica og Roberta, men trods det, at Tonino nærmer sig 75 år, er det stadig ham, der styrer vinmarkerne.

Cantina Tani har både agriturismo og restaurant på stedet.

Cantina Tani er certificeret under SQNPI, Sistema di Qualita di Produzione Integrata. SQNPI er et særdeles kontrolleret system med stor kontrol, som sikrer, at produktionen er bæredygtig og integreret på stedet. Der tilføres således intet ude fra, og denne certificering er skabt for at beskytte forbrugere, miljøet og farmerne. Kontrollerne foregår hvert år både i kælder, marker og  vin.

www.cantinatani.it