Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Vin-turen går til Italien

Vin-turen går til Italien

Vi har været en smuttur til det vidunderlige Italien. Italien er selvfølgelig kendt for deres himmelske madscene, men de er også kendt for deres produktion af udsøgt vin. Landet står derfor vores hjerter meget nær, da vi importerer en masse vidunderlig vin herfra. Vi gør meget for at bevare den gode relation og kontakt til vores leverandører, der er afgørende for at kunne tilbyde dig de udvalgte producenters lækre vine, også fremover – og det betyder et par årlige ture ned til de ofte lidt varmere himmelstrøg.

Vores seneste tur til Italien har stået på både producent-besøg og vin festival – en tur, der derfor har budt på en masse god vin og kontakt med både samarbejdspartnere og andre vinentusiaster som os selv. Vi har blandt andet været en tur forbi Mastrojanni i Montalcino, der er beliggende i det evigt smukke Toscana. Mastrojanni er kendt for et tårnhøjt og stabilt niveau for alle vinene, og særligt de unikke enkeltmarks-brunelloer Vigna Loreto og Schiena d'Asino.

 

Mastrojanni's kælder

 

Smukke omgivelser giver smuk vin

I det populære vinområde Montalcino findes også Podere le Ripi, der på rekordtid har etableret sig som en stabil topproducent. Når den biodynamiske vin er høstet, lagrer den i Mittelberger ege-tønder i en af områdets smukkeste og mest unikke vinkældre. Dén kælder er i sig selv et besøg værd.

I alle processer er der fokus på at beskytte vinen og dens nuancer. Vinen pumpes ikke, men flyttes ved hjælp af tyngdekraften, kælderen er opført i naturlige materialer og mens vinen lagrer lytter den til klassisk musik. Det er da smukt!

Podere le Ripi

 

En rising star på Brunello-himlen

Videre gik turen til Castello Tricerchi for at besøge Tommaso – en anerkendt kvalitetsproducent med direkte vej mod stjernerne. Hans vine er i rivende udvikling og bliver kort sagt bedre og bedre. Blandt andet gør Tommaso en stor indsats for at hans Rosso di Montalcino får egne ben at stå på som en kvalitetsvin i egen ret - fremfor "bare" at være en lillebror til Brunelloen.

Vi fik også lejlighed til at fad-smage den kommende 2018 Brunello og du kan godt glæde dig!

Castello Tricerchi

 

Vi følger udviklingen i vin-verdenen

 

Turen bød på et besøg på vin festivallen "Tutto in un sorso" ("Alt i én slurk"), der fandt sted i netop Montalcino, Toscana. Vin-verdenen er i konstant udvikling og særligt økologi og biodynamik fylder mere og mere hos de seriøse og kvalitetsbevidste producenter, hvor også mange nu begynder at beskæftige sig med naturvin. Naturvin er bredspektret, og findes i flere niveauer. Derfor var vores deltagelse i festivallen den perfekte lejlighed til at holde os opdateret på de seneste tendenser, smage på vine og møde en masse spændende producenter fra Europa. Du kan godt glæde dig til at møde nogle af dem her på siden.

Alt i alt har det været en vidunderlig tur og vi er uden tvivl snart på farten igen for at besøge andre af vores skønne producenter. Derfor er der ikke så meget andet at sige end vi ses snart igen, kære Italien.

Bagno Vignoni

Den italienske landsby, Bagno Vignoni.

 

Et lille tip, hvis din tur går til Italien

Her hos Copenhagen Wine vil vi gerne ønske dig en dejlig sommer! Hvis du er så heldig at din ferie går mod Toscana og måske endda området omkring Montalcino i Toscana, vil vi give dig et lille tip – der ikke engang handler om vin.

Hvis du trænger til en pause fra vin-smagning og er frisk på en unik naturoplevelse, kan du indtaste Bagni San Filippo på gps'en. Knap 30 minutter fra Montalcino finder du (gratis) termiske bade ude i skoven, hvor du i naturlige bassiner bader i 35 grader varmt mineralvand, der kommer inde fra den udslukte Monte Amiata vulkan. Det er en sjov og lækker oplevelse!

Når du rammer den lille by, parkerer du langs vejen med skoven på højre hånd. En sti fører dig ind i skoven, hvor du finder de termiske bade. Hvis du vil have lidt mere polerede omgivelser, kan du overveje at køre forbi Bagno Vignoni, som ligger ca. 10 minutter fra Bagni San Filippo. På vej op til byen, skal du dreje til venstre og ned ad grusvejen finder du de århundreder gamle naturlige bade. Vi lover, at efter en tur i det varme mineralvand er du genopfrisket og klar til flere vin-oplevelser!

 

Læs også: Lad dråberne guide dig gennem smukke Toscana.

Bestsellere

Tabarrini Bianco Dell'Umbria ”Adarmando" IGT 2020

Den originale Trebbiano Spoletino. 7 gange 3 glas i Gambero Rosso, herunder de sidste 5 år i træk.
DKK 215,00

Castell'in Villa Chianti Classico DOCG 2019

Klassisk elegant sangiovese. 30 måneder på store fade.
DKK 190,00

Cascina Roccalini Langhe Nebbiolo DOC 2020

Lækker Langhe Nebbiolo fra de yngste stokke på Roccalini marken.
DKK 162,00
Skriv en kommentar