Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Vin til simremad

Den kolde årstid indbyder til simremad med saft og kraft, mørke nuancer og med dybe vidunderlige smage. 

De langtidsstegte retter har mange navne; slow-food, hyggemad og simremad. Det er mad, der bare inviterer til god vin. 

Både som vidunderlig ingrediens, som "køkkenvin" der kan serveres undervejs til kokkene og som perfekt servering til maden.

 

Tiden er perfekt til enkle, rustikke retter, hvor årstidens gode råvarer trækker saft og kraft i fond og vin i gryden eller stegesoen. Simremad kræver både tid og tålmodighed. 

Selve forberedelsen kan være ganske enkel med brug af få, gode råvarer. Det vigtigste er tiden, der giver den dybe smag og det møre kød, der smelter på tungen. Resultatet er ventetiden værd! 

Den hyggelige og velduftende ventetid er endda den perfekte lejlighed til at nyde et ekstra glas vin, imens gryden snurrer på komfuret eller i ovnen.

 

Der findes jo mange opskrifter på simremad, men fællesnævneren er at det er retter, der glæder både maven og sjælen. Og som med al anden god mad, er det også vigtigt at vælge den rette vin, som komplimenterer maden og løfter den til nye højder.

Det er her, vi gerne hjælper til! 

Overordnet vil den rette vin være en vin, der matcher de righoldige smage i retten. Vi skal kigge over på de mere kraftige og lidt krydrede vine, med god "krop", der kan give modspil for den fyldige ret.

Balancen på tørhed og syre afhænger lidt mere af den enkelte ret - om du tilbereder Osso Buco Milannese, Beouf Bourguignon, Beouf Stroganoff eller Braisseret Lammeskank eller en anden af de mange, lækre simreretter. 

Her er du som altid mere end velkommen til at række ud til os her hos Copenhagen Wine - vi elsker at tale om vin og mad, og er altid klar til at rådgive dig om, hvordan du lykkes med at skabe en perfekt oplevelse for dig og dine gæster.

Klar til en god Beouf Bourguignon - Italian style.

Bestsellere

Castell'in Villa Chianti Classico DOCG 2019

Klassisk elegant sangiovese. 30 måneder på store fade.
DKK 190,00

Tabarrini Bianco Dell'Umbria ”Adarmando" IGT 2020

Den originale Trebbiano Spoletino. 7 gange 3 glas i Gambero Rosso, herunder de sidste 5 år i træk.
DKK 215,00

Cascina Roccalini Langhe Nebbiolo DOC 2020

Lækker Langhe Nebbiolo fra de yngste stokke på Roccalini marken.
DKK 162,00
Skriv en kommentar