Barolo 'Castiglione' er en klassisk Barolo. Druer fra mindre vinmarker spredt i de forskellige kommuner i Barolo-området. Vinstokkene er mellem 10 og 45 år.
Guyot træningssystemet i kalkleret jord. Gennemsnitlig tæthed pr. hektar på omkring 4.500 planter.
Manuel høst i oktober.
Efter blød presning varer gæringen omkring tre til fire uger i ståltank med skindene. Den malolaktiske gæring udføres herefter på fade. Vinen aldres ca. 30 måneders på store fade, og en lille del i barriques. Alle crus vinificeres individuelt og blendes derefter før aftapning.
Lys rubinrød farve. Næsen er eksplosiv, overdådig, overbevisende og umiddelbar. Der er antydninger af blomme og modne kirsebær og et lille hint af tobak.
Smagen er den klassiske rige og kraftfulde barolosmag, med noter af alpine urter og en læderagtig finish.
Tanninerne er allerede godt integreret.
Vi anbefaler at nyde vinen i store glas til gode gryderetter med masser af dybde og smag.