2016 var et fantastisk år de fleste steder i Italien og i særdeleshed det centrale Italien. Her er elegance fra 2013 og poweren fra 2015 sat sammen til en mesterværk af en Montefalco Rosso.
Kraftig og frugtig vin. 18 måneder på slavonske fade på 1.200 og 2.500 liter. God til kraftig krydret mad, men også som meditationsvin.
En ren Riserva, men Giampaolo tror ikke på riserva begrebet i Rosso di Montefalco, så han laver en Riserva og kalder den Montefalco Rosso.
Elegance, power, frugt og stor friskhed. Vi hører gerne om en bedre Montefalco Rosso, men tror ikke, den kan findes.
Druesammensætningen består udelukkende af oprindelige druer fra området og er 60% Sangiovese, 25% Barbera og 15% Sagrantino.
Giampaolo har forlængst revet alle internationale druer som Cabernet og Merlot op og plantet lokale varianter i respekt for området og dets historie.