Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Piemonte: En tur til bjergets fod

Først og fremmest, så lad os få geografien på plads! Piemonte ligger i Norditalien, syd for Alperne, og betyder "ved bjergets fod".

Udover smuk natur, er Piemonte kendt for at huse den populære rødvin Barolo - og dels også Barbaresco. Det er vine, som er kendt verden rundt, og det var da også de to Nebbiolo-baserede topvine, vi fokuserede på, da vi for nyligt pakkede taskerne og tog på producent- og researchtur.

Området er ideelt til vindyrkning, og hvis du har sat fod i Piemonte, ved du, at det altid er en fornøjelse at besøge ét af verdens smukkeste hjørner. Landskabet, menneskerne, maden, vinen – jeg kunne blive ved. Sammen giver det en smuk og unik oplevelse, som man sjældent er heldig at finde.

En hastigt aftalt frokost ender med den bedste Vitello Tonnato, jeg nogensinde har indtaget (og der har været mange), en inspirerende samtale om udviklingen i den lokale vinverden og nye produktionstendenser og stilarter, og inden du ser dig om, er der gået 4 timer. Vil du finde la dolce vita, så er Piemonte stedet!

Udover at nyde stemningen og livet, fik vi besøgt potentielle producenter til Copenhagen Wines sortiment, og vi mødte blandt andet et ægtepar i 80'erne, der tog os med storm. I en menneskealder har de på deres lille og meget stejle vinmark dyrket vin. De kender hver enkelt vinstok, og de ved præcis, hvordan de får det smukkeste resultat og udtryk i vinen. De er jordens salt, og det var fantastisk at opleve den passion, fysik og vilje til kvalitet, som de havde formået at fastholde gennem et langt liv i deres lillebitte hjørne af vinens verden.

Med de vine, vi udvælger hos Copenhagen Wine, håber vi, at vi udover en god vinoplevelse kan give en snert af den dedikation og passion, der ligger bag et af verdens smukkeste landbrugsprodukter - god fornøjelse!

Bestsellere

Tabarrini Bianco Dell'Umbria ”Adarmando" IGT 2020

Den originale Trebbiano Spoletino. 7 gange 3 glas i Gambero Rosso, herunder de sidste 5 år i træk.
DKK 215,00

Castell'in Villa Chianti Classico DOCG 2019

Klassisk elegant sangiovese. 30 måneder på store fade.
DKK 190,00

Cascina Roccalini Langhe Nebbiolo DOC 2020

Lækker Langhe Nebbiolo fra de yngste stokke på Roccalini marken.
DKK 162,00
Skriv en kommentar