Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Cervaro Della Sala Umbria IGT 2022

Fantastisk hvidvin fra Umbrien på chardonnay og grechetto - Kompleksitet og fylde!
Tilgængelighed: Ikke på lager
DKK 540,00

Navnet "Cervaro" stammer fra den aristokratiske Monaldeschi della Cervara-familie, som i det 14. århundrede ejede Castello della Sala. Denne vin, en kombination af Chardonnay og en mindre andel Grechetto-druer, modnes smukt over tid og afspejler den elegance og kompleksitet, som kendetegner denne særlige ejendom. Cervaro della Sala var blandt de første italienske hvidvine til at gennemgå malolaktisk gæring, og den modnes på barriques. Den allerførste årgang af Cervaro, der blev fremstillet, var fra 1985.

Castello della Sala, beliggende i Umbrien tæt på Toscana og 18 km fra Orvieto, omfatter en middelalderborg på 600 hektar, hvoraf 200 hektar er vinmarker i højder fra 220 til 470 meter. Dette ideelle landskab for hvide druesorter byder på ler- og kalkholdige jorde rig på fossile skaller, god sol og markante temperaturforskelle mellem dag og nat. 

I 2022 oplevede Orvieto en varm og tør vækstsæson med lidt nedbør, især i juni. På trods af dette, oplevede vinstokkene i Castello della Sala ikke tørkestress takket være de gunstige jord- og klimaforhold. Tidlige augustregn genopfriskede vinstokkene, hvilket førte til optimal modning af druerne. Dette resulterede i sunde, velafbalancerede druer med en stærk aromatisk profil. Chardonnay-høsten til Cervaro della Sala, som var af fremragende kvalitet, begyndte i den tredje uge af august, mens Grechetto blev høstet tre uger senere, omkring midten af september.

Castello della Sala udnytter tyngdekraften i vinifikationsprocessen for at minimere mekanisk indgriben. Druerne høstes tidligt om morgenen for at bevare friskheden og beskytte dem mod varmen. Efter en kort maceration ved 10 °C, ledes mosten først til tanke for dekantering og derefter til barriques for alkoholisk og delvis malolaktisk gæring. I februar blandes Chardonnay, som har modnet i rustfri stålkar, med separat gæret Grechetto, der ikke ældes i eg. Cervaro della Sala modner derefter i flasker i slottets historiske kældre, før vinen frigives til salg.

Cervaro della Sala 2022 har en lys, strågul farve med et strejf af grønt. Duften byder på en let røget aroma af cedertræ og flint, suppleret med toner af middelhavsblomster. Smagen er frisk og livlig med hints af vanilje, citron, smør og småkager. Denne vin har et fantastisk potentiale for at ældes godt, men er også lækker at drikke med det samme.

Detaljer om produktet
Attribute name Attribute value
Land Italien
Region Umbrien
Årgang 2022
Klassifikation Umbria IGT
Druesort Chardonnay
Flaskestørrelse 75 cl
Alkoholprocent 12,5%
Proptype Kork
Produkt tags
Kunder der har købt denne vare købte også

Lodali Rocche dei 7 Fratelli Barbaresco DOCG 2021

Enkeltmarksvin. Fyldig og harmonisk med behagelige tanniner.
DKK 250,00

Lodali Lorens Langhe Nebbiolo DOC 2022

En virkelig flot og elegant Langhe Nebbiolo!
DKK 225,00

Les Crêtes Valle d'Aosta Rosé DOC 2022

Virkelig elegant vin fra 700 meters over havet. Druerne er petit rouge og pinot noir.
DKK 160,00

Montenidoli Canaiuolo Toscana IGT Rosato 2022

‎Canaiolodruen med den røde stilk, har mildheden fra de hvide druer og styrken fra de røde: Den er en perfekt hybrid. Som skabt til rosé.
DKK 160,00