Vinproduktionsåret 2016 begyndte med en tør og mild vinter. Det blev efterfulgt af et meget regnfuldt og koldt forår. Disse forårsforhold skabte mange vanskeligheder ved bekæmpelsen af vinstoksygdomme, især dunet meldug. Det var derfor et års hårdt arbejde i vingården, og det var ikke
let at nå modenhedsstadiet. Sommeren var dog meget varm og tør, og heldigvis havde jorden reserver af forårsregn, som tillod en meget afbalanceret modning af druerne.
Druerne kommer fra 40 år gamle vinstokke på to af Quintas jordstykker, som vender mod nordøst og ligger 150 meter over havets overflade. Efter manuel høst i kasser på 25 kg. blev druerne opbevaret på køl i 12 timer. Vinifikation blev udført ved 5 dages fodstampning på vingården. Under vinificerings- og lagringsprocessen blev vinen forsigtigt omrørt ved hjælp af tyngdekraften og uden brug af pumper.
Farven er klassisk rubinrød. I næsen præsenterer portvinen aromaer af kirsebær og blåbær, lidt eukalyptus og mentholbolsjer. I munden er den vedholdende, frisk, med flotte røde bær godt integreret med fremragende tanniner.