Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Produktet er desværre ikke længere tilgængeligt

Podere Le Ripi Bonsai Rosso di Montalcino DOC 2010 1,5L

Verdens første "Bonsai"-vin. En yderst elegant vin med en vidunderlig kompleksitet.
Producent: Podere Le Ripi
Tilgængelighed: Ikke på lager
DKK 3197,00

Vinstokken på etiketten er fra et billede taget af Francesco Illy selv.  Der vokser to bittesmå druer på denne smukke vinstok – en af rigtig mange, da de er plantet kun 40 cm fra hinanden i verdens mest tætbeplantede vinmark. De forbliver små og producerer kun lidt frugt, fordi de har så lidt plads – næsten som var det en potteplante. Deres rødder vokser imidlertid til over tre meter under jorden for at finde deres næring fra forskellige geologiske lag i jorden.

Denne metode, som er udviklet af Francesco Illy, går stik mod alle konventioner for vindyrkning, men resulterer i en yderst elegant vin med en vidunderlig kompleksitet. Illy kalder det Bonsai fordi de meget små vinstokke ligner Bonsaitræer.

Hvis Francesco Illy ikke havde denne evne til at turde gøre tingene anderledes for at opnå det ekstraordinære, ville hans Bonsai vinmark ikke eksistere. Med verdens højeste plantetæthed på 62.500 vinstokke per hektar, var det et kapløb med tiden, om vinstokkenes rødder ville nå dybere lag af jorden hurtigt nok til at kunne nære sig selv. Der var ikke plads nok i de øvre lag af jorden til at rødderne kunne sprede sig på grund af de mange planter. Der var ingen der troede på Francescos idé, men at han havde fat i noget rigtigt er indiskutabelt i dag. Bonsaivinen er en utrolig intens og kompleks vin, som vil være svær at opnå ved konventionelle dyrkningsmetoder.

Der høstes i slutningen af september. Druerne er håndplukkede. Vinen lages i 36 måneder på barriques.

Bemærk! Magnum-flaske

Detaljer om produktet
Attribute name Attribute value
Land Italien
Region Toscana
Årgang 2010
Klassifikation Rosso di Montalcino DOC
Druesort Sangiovese
Flaskestørrelse 150 cl
Alkoholprocent 14,5%
Proptype Kork
Produkt tags