Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Casanova di Neri Brunello Tenuta Nuova DOCG 2017 6,0L

Casanova di Neris signaturvin.
Producent: Casanova di Neri
Tilgængelighed: På lager
DKK 8614,00

Her er vinen, der hvert eneste år ligger i toppen, når diverse anmeldere skal beskrive Brunello di Montalcino. En enkeltmarksvin, som Giacomo Neri skabte, da han for mange år siden købte et sted i S. Angelo in Colle, hvor ingen nogensinde har forsøgt sig før med vin. Giacomo troede på dette her enormt stenede sted med et helt unikt mikroklima og kaldte stedet Tenuta Nuova, NY VINMARK.

Siden første årgang 1993 blev præsenteret, har denne vins status og berømmelse kun gået en vej, og det er op. Den har modtaget de fleste tænkelige priser. Nogle har klaget over ny eg, hvilket var tilfældet indtil for ca. 10 år siden, hvor Giovanni Neri, Giacomos ældste søn, tog over i mark og kælder. 

Det har betydet, at Tenuta Nuova i dag er en vin, hvor toner af ny eg er blevet afløst af elegance, balance og lækker frugt.  Giovanni Neri er simpelthen et geni i marken, og han vil tage Casanova di Neri til nye højder. 

Efter høsten den anden og tredje 3 uge af september 2017, har de hele bær spontangæret i 24 dage både på tini og rustfrit stål, hvorefter vinen er modnet 30 månender på brugte tonneux.

2017 var et meget svært år. I foråret på værst tænkelige tidspunkt kom frosten og tog en masse druer. Sommeren var ekstrem varm, og enden på det blev blandt andet, at produktionen har været 30%  under normalen.

Giovanni har sorteret og sorteret, og det har været nødvendigt for at få en vin på det niveau, han ønsker.

Resultatet er en meget flot vin

 

 

 

 

 

 

Detaljer om produktet
Attribute name Attribute value
Land Italien
Region Toscana
Årgang 2017
Klassifikation Brunello di Montalcino DOCG
Druesort Sangiovese
Flaskestørrelse 600 cl
Alkoholprocent 14,5%
Proptype Kork
Produkt tags