"Vi har brug for de bedste druer" sagde Giovanni Lodali i 1939 - ", fordi her er vin overalt, så hvis du ikke træffer de rigtige valg, går folk ud og køber andre steder".
"Lodalis" historie begyndte med Giovanni Lodali, som startede med at lave vin til kunderne på hans lille restaurant i Treiso - der dengang var en meget lille landsby. Efter krigen byggede Giovanni et hus og en stor kælder - og det var her han skabte rødderne for Lodali-familien i Treiso.
I 1955 fik hans søn Lorenzo sin eksamen fra den ønologiske skole i Alba. I 1958 producerede Lorenzo, sammen med sin kone Rita, sin første Barbaresco og Barolo. Forretningen gik godt og vinen blev også solgt til udlandet.
I 1982 døde Lorenzo. Rita, med sin lille søn Walter, fandt modet til at fortsætte og besluttede at fortsætte med projektet og koncentrerede sig om kvaliteten og de typiske egenskaber der skaber en god Barbaresco og Barolo.
I 1998 var det Walters tur til at hente et eksamensbevis fra den ønologiske skole i Alba, og han var en endnu yngre arving til familievirksomheden end hans far havde været. Men han var allerede involveret i vinens verden, og han bragte nyt liv, pleje og forbedringer af terrænet på vinmarkerne Bric Sant'Ambrogio og Rocche dei Sette Fratelli med sig. Han fornyede udstyret i kælderen og perfektionerede vinfremstillings- og produktionsteknikkerne.
I 2005 kom den første årgang af Lodalis Riserva Barolo og Barbaresco, kaldet Lorens (Lorenzo med Piemontesisk dialekt) med udvalgte druer fra vinmarkerne Bricco Sant'Ambrogio og Rocche dei Sette Fratelli.
Giovanni, Lorenzo og Walter: tre generationer med deres hjerte og rødder i Langa området.