Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Tenimenti Luigi d'Alessandro Il Bosco Cortona DOC 2009

En af Italiens bedste Syrah-vine.
Tilgængelighed: På lager
DKK 260,00

Il Bosco (aftappet første gang i 1992)  er udvalgt fra de bedste dele af Borgo Syrahs vinmarker (280-300 meter over havets overflade). Vinstokkene er plantet mellem 1988 og 1995, med en høj plantetæthed på omkring 7.000 vinstokke per hektar.

Høsten er manuel og begynder i slutningen af september. Produktion pr. hektar er omkring 50 kg druer, svarende til et afkast på omkring 800 gram pr. vinstok.

Det lave udbytte, som blandt andet opnås gennem grøn høst (udtynding af druerne) i slutningen af juli, sammen med den perfekte modenhed, resulterer i en meget koncentreret vin med elegante og fløjlsbløde tanniner, søde frugtagtige toner og noter af peber.

Den temperaturstyrede gæring (ved 18-27 grader celsius) og udblødningen af skallerne foretages i koniske trækar, og tager mellem 15 til 20 dage afhængigt af året. Vinen overføres herefter straks til tønder, hvor mælkesyregæringen finder sted.

Vinen lagres på fadene i 18-20 måneder, og i løbet af denne periode, udtages der regelmæssigt prøver med henblik på at bestemme de få partier, der vil udgør den endelige mængde Il Bosco.

Detaljer om produktet
Attribute nameAttribute value
LandItalien
RegionToscana
Årgang2009
KlassifikationCortona DOC
DruesortSyrah
ProduktionsformBiodynamisk
Flaskestørrelse75 cl
Alkoholprocent14%
ProptypeKork
Produkt tags