Kollektion: Jayer-Gilles
Domaine Jayer-Gilles blev drevet af den meget talentfulde Gilles Jayer, der overtog ansvaret efter faderen Robert Jayer-Gilles i 1998.
Domaine Jayer-Gilles blev i 2017 opkøbt og hedder nu Domaine Hoffmann-Jayer.
Beliggende i Magny-les-Villers, få kilometer fra Santenay, producerer Domaine Jayer-Gilles nogle af de mest efterspurgte Hautes-Côtes de Nuits og Hautes Côtes de Beaune.
Hautes-Côtes de Beaune og Nuits er to sammenhængende vinområder. Vinene herfra har i mange år stået i skyggen af de mere kendte og bedre eksponerede appellationer i Côtes de Nuits.
Men der findes et alternativ – Domaine Jayer-Gilles, hvorfra der laves imponerende hvidvin såvel som rødvin fra begge områder.
Jayer-Gilles roses af flere vinskribenter for den høje kvalitet, der i flere årgange har givet 1. Cruerne fra Côtes de Nuits og Beaune baghjul. Gilles Jayer hører til typen, der bruger lige så mange ressourcer på Aliogotéen som på de mere anerkendte appellationer.
Vinene fra Domaine Jayer-Gilles omtales af Robert Parker som ”benchmarkvine”, altså vine hvis høje kvalitet området kunne lære meget af. Nøgleordene hos arvtageren Gilles Jayer er meget lave udbytter fra gamle vinstokke og et godt skud ny eg fra lagringen på 228 liter barriques.
Deres Pinot Noir rødvine lagres konsekvent 18 måneder på 100% ny eg. Aligoté får ét år på cementtank, mens de øvrige hvidvine lagres ét år på 50-70% ny eg. Og fadet integreres perfekt i det fantastiske druemateriale, der år efter år stilles til hvile i de kølige kældre.
Den udprægede brug af ny eg i domænets vine har selvfølgelig såvel modstandere som tilhængere. Modstanderne, med de traditionelle vinbønder på den ene side, anfægter, at Pinot Noir druens skrøbelige væsen og områdets terroir overdøves af den kraftige fadlagring.
Tilhængerne af domænets vine elsker dem ubetinget for deres mere generøse og opulente stil. Og tilhængere er der nok af! Domaine Jayer Gilles vine efterspørges af samlere i hele verden, inklusive Frankrigs mange Michelin restauranter, der sætter en ære i at repræsentere kultvinmageren på vinkortet.
Der er mange med navnet Jayer der laver vin i Bourgogne, men Gilles Jayer regnes for at være en af de bedste.