Verona blev igen i år centrum for en Copenhagen Wine ekspedition i jagten på exceptionelle vine. En passioneret delegation på fem fra vores team drog i april sydpå, hvor de baskede i op til 30 graders varme, med et klart mål for øje: At styrke forbindelser, opdage nye årgange, og ikke mindst, at udvide vores portefølje med nye spændende vinproducenter.
Vin til simremad
-30. januar 2024
Den kolde årstid indbyder til simremad med saft og kraft, mørke nuancer og med dybe vidunderlige smage.
De langtidsstegte retter har mange navne; slow-food, hyggemad og simremad. Det er mad, der bare inviterer til god vin.
Både som vidunderlig ingrediens, som "køkkenvin" der kan serveres undervejs til kokkene og som perfekt servering til maden.
Portvin
-4. december 2023
Når talen falder på portvin kan jeg se, at nogle af og til rynker lidt på næsen. Når jeg spørger ind til det, hænger det ofte sammen med at deres bedsteforældre havde en flaske stående åben i skabet år ud og år ind – og som efterhånden ikke smagte fantastisk, mildt sagt.
Heldigvis er portvin meget andet, og en alt for overset vintype. Vinens lange historie og varierede smagsprofil gør den til den perfekte ledsager til desserter eller solo, som meditationsvin.
Først og fremmest, så lad os få geografien på plads! Piemonte ligger i Norditalien, syd for Alperne, og betyder "ved bjergets fod".
Udover smuk natur, er Piemonte kendt for at huse den populære rødvin Barolo - og dels også Barbaresco. Det er vine, som er kendt verden rundt, og det var da også de to Nebbiolo-baserede topvine, vi fokuserede på, da vi for nyligt pakkede taskerne og tog på producent- og researchtur.
Vi har været en smuttur til det vidunderlige Italien. Italien er selvfølgelig kendt for deres himmelske madscene, men de er også kendt for deres produktion af udsøgt vin. Landet står derfor vores hjerter meget nær, da vi importerer en masse vidunderlig vin herfra. Vi gør meget for at bevare den gode relation og kontakt til vores leverandører, der er afgørende for at kunne tilbyde dig de udvalgte producenters lækre vine, også fremover – og det betyder et par årlige ture ned til de ofte lidt varmere himmelstrøg.
Vin som gave
-16. marts 2022
Du kender det - det er fredag og du skal til en reception, fødselsdag, middag med venner eller noget andet. Og hvad skal du så lige tage med..? Mange af os suser en tur forbi købmanden eller vinhandleren og køber et par flasker vin, som modtageren får stukket i hånden, når du ankommer.
Det er der jo absolut ikke noget i vejen med, men kan vi ikke gøre det lidt bedre? Vel og mærke på en måde, hvor du som giver og ikke mindst modtageren får lidt mere ud af gaven.
– Klaus Lundgren
Du kender det selv - du har inviteret gæster og skal nu finde den rigtige vin til den planlagte menu. Og det er bestemt en helt relevant overvejelse, og det er min egen erfaring, at den forkerte vin til maden, kan trække oplevelsen i den helt forkerte retning. Når det derimod lykkes at matche vin og mad, bliver den samlede oplevelse løftet til nye højder. Nærmest som at sige, at 1+1=3.
Noget at det jeg ofte bliver spurgt om, handler om korrekt opbevaring af vin. Det er da også et emne, som mange har meninger om - nogle gange endda stærke meninger... Jeg vil her komme med mine gode råd, baseret på egne erfaringer.
– Klaus Lundgren
Hvis der er en årstid, hvor jeg bliver spurgt mest om vin, må det absolut være tiden op til jul. Julen er vigtig for os danskere, og vi vil alle gerne have den er så mindeværdig og perfekt som muligt. En stor del af julens traditioner hænger sammen med maden - og hvad vi skal drikke til maden.
Det bringer mig tilbage til det nok mest stillede spørgsmål, jeg møder i løbet af året - "Hvilken vin skal jeg drikke til julemaden juleaften?".
Hvis der er noget vi vist alle kan være enige om, er at champagne er festlige lejligheder. Og hvis der er en aften om året, hvor rigtig mange nyder et glas (eller flere) champagne, må det vist være nytårsaften. Champagnen er en trofast følgesvend, når vi går over til det nye år, fyldt med glæde og forventninger.