Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Vin til vildt

vin til vildt

Når kalenderen siger efterår ændrer weekend menuen sig som regel også - ihvertfald hjemme hos min familie. Vi går fra de lettere retter med megen grønt og salat over til de mere fyldige og endda tunge retter. Og når jagtsæsonen går ind i efteråret, er det jo også naturligt at servere vildt, når det skal være godt, og man har lyst til at gøre lidt ekstra ud af middagen.

Vildt har sin helt egen - ja - vilde smag med de mørkere smagsnoter, både når vi taler om dyre- og fuglevildt. Vildt er magert kød, så det giver mening at give kødet lidt hjælp med noget fedtstof som bacon eller smør. Samtidig serveres vildt ofte sammen med noget fyldigt og frugtigt som vilde bær, waldorfsalat, den kraftige sovsefond m.m. - alt sammen noget, som kalder på en god rødvin, der med struktur, syre og tanniner kan spille op mod vildtets og tilbehørets smag.

Jeg går som regel een af 2 veje - enten går jeg mod Toscana, hvor du kan finde vine, båret af den klassiske Sangiovese-drue med følgeskab af f.eks. Syrah og/eller Cabernet Saugvignon, der giver vinen lidt mere sødme og balance, der passer godt til vildt og tilbehør. En Vino Nobile fra Montepulciano som følgesvend til en bacon-indpakket dyrekølle har givet mig mange gode oplevelser!
Alternativt kan du gå nordpå til Piemonte, hvor du finder Nebbiolo-druen i Barolo og Barbaresco-vinene. Hver gang jeg smager Barbaresco fornemmer jeg smagen af efterår. Lidt skovbund og efterårsløv. Barbaresco og de fleste Barolo er perfekte til vildt!

For at runde den af - man slipper jo heller ikke udenom Bordeaux, når vi taler vin til vildt. Blandingen med f.eks. Cabernet Saugvignon, Cabernet Franc og Merlot giver en fyldig, elegant og frugtig vin, der ledsager vildtet på fornem vis. Men det er ikke kun i selve Bordeaux at du finder disse vine. Mange dygtige vinmagere laver elegante Bordeaux-blend vine, hvor f.eks. nogle af de mest ikoniske (og kostbare) blends er fra Bolgheri-regionen i Italien. Men mange andre - mere prisvenlige - producenter laver toplækre vine med Bordeaux-druer, som vil løfte din vildt-søndagsmiddag til nye højder!

Hvilken vin der er den rigtige for dig, er det jo kun dig, der ved. Men hos Copenhagen Wine kender vi vores vine og vi elsker at tale om de vigtige ting i livet, såsom hvad vi skal spise og ikke mindst drikke til. Vi hjælper dig gerne på vej, så du får den bedste vinoplevelse for dig, din familie og dine venner.

Bestsellere

Casanova di Neri Brunello Tenuta Nuova DOCG 2016

Casanova di Neris signaturvin.
DKK 799,00

La Smilla Gavi del Comune di Gavi DOCG 2020

Den fineste Gavi di Gavi. Helt skarp og ren.
DKK 85,00

Lodali Langhe Chardonnay DOC 2019

Dejlig italiensk Chardonnay. Delikat og elegant.
DKK 85,00
Skriv en kommentar