Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Nye årgange fra de spanske himmelstrøg

Flotte nye 2019 vine fra både Castro Ventosa og César Márquez Pérez.

Fællesnævneren for vores to spanske producenter er Raúl Pérez - Verdenskendt vinmager og Galionsfiguren for Bierzo vine.

Castro Ventosa

Castro Ventosa er familievingården, hvor den verdenskendte vinmager Raúl Pérez, med over 200 labels på The Wine Advocate's lister, startede sin kometkarriere tilbage i 1988.

Vingården, ligger i Valtuille de Abajo ved ruinen af det gamle romerske fort, der tidligere dominerede landsbyen. Navnet Castro Ventosa betyder "The Windy Castle". Gården har været i familiens eje siden midten af syttenhundredetallet.

Familien Perez ejer 75 hektar Mencía vinmarker i Bierzo, hvilket gør dem til de største ejere af denne sort i Bierzo D.O.

Bierzo D.O. ligger i den nordvestlige del af Spanien i provinsen Castilla y León, lige over Portugal. Castilla var en af de oprindelige spanske regioner til at forene sig mod maurerne i middelalderen og blev dermed den nordvestlige højborg for katolikkerne. Regionen har en stor historisk fortid med mange synlige minder, der vidner om dens rige historie. ‎

Bierzo ligger i en lille dal omgivet af bjerge. Denne usædvanlige geografiske placering giver området et specifikt mikroklima. Den lave højde forhindrer frost om vinteren, og de varme sommermåneder giver ideelle betingelser for at dyrke ekstraordinære vinstokke. Jorden er en blanding af kvartsit og skifer. ‎

Raúl Pérez er uddannet ønolog, og da han i 1988 satte sig i spidsen for familiens vingård, havde gården levet af at sælge druer til andre vingårde i over 200 år.

Det satte Raúl Pérez imidlertid en stopper for, og hermed startede Castro Ventosa som et selvstændigt brand med fokus på den lokale mencía drue under klassifikationen Bierzo D.O.

Mencía druen finder man primært i distrikterne Bierzo, Ribeira Sacra, Valdeorras og Monterrei i den nordvestlige del af den Iberiske halvø, og for mange er det nok en druesort, der er gået lidt under radaren, hvilket er ganske ufortjent. Raúl Pérez er en ivrig forsvarer af mencía som en drue med potentiale til at producere vine af topkvalitet med langt aldrings potentiale. Han undgår gerne, i modsætning til andre, at sammenligne mencía med pinot noir fra Bourgogne, men mener snarere at ligheder er at finde med syrah fra Rhônedalen.

Raúl Pérez ‎‎producerer vine på sin egen måde, i dag både i Spanien og i andre dele af verden. Han indgår i flere vinprojekter. I nogen som medejer og i andre som rådgiver. Hans filosofi er at tage naturen meget alvorligt. Han observerer naturen og handler ud fra hvad han ser. ‎‎Hans prioritet er at udøve den mindst mulige indflydelse på druen‎‎, og selvsagt producere vin uden tilsætningsstoffer. Det er sådan han forstår vin.                                     Hver årgang er sin egen og resultatet er ikke-standardiserede vine. En metode der også resulterer i et udbyttet der varierer lidt mere.‎‎ 

Denne arbejdsmetode efterlader et umiskendeligt stempel på hans vine, der både er ideelle til at drikke fra det øjeblik, de markedsføres og efter 15 eller 20 år i flasken. Imponerende!

Raúl Pérez stoppede som fungerende vinmager på Castro Ventosa i starten af 2000, men produktionen er fortsat i hans ånd og med ham som konsulent. Det betyder, at vinene fortsat produceres med et ekstremt fokus på nænsom behandling af druerne både i marken og i vinkælderen, og med lagring på store fade for at minimere træets indflydelse på vinene. Over 80% af vinstokkene er over 50 år gamle, og vinmarkerne fordeler sig over 400 parceller med kalkrig og sandet jord, der ligger i en højde mellem 530 og 630 meter over havets overflade.

 

César Márquez Pérez

Den unge vinproducent César Márquez Pérez har dybe familierødder i Bierzo-regionen. Hans introduktion til vinfremstilling var via onkel Raúl Pérez, og som lærling har han både arbejdet på familiens vingårde og tilbragt tid i Mendoza, som anses for et af Argentinas vigtigste vinområder. Her har han fundet inspiration hos Michelini-brødrene, som er kendt for deres vilje til at eksperimentere for at skabe enestående vine. 

‎Han er en del af den nye bølge af spanske vinproducenter, der har kendskab til den større verden af vin og også en respekt for og forbindelse til jorden omkring ham. Han dyrker økologisk landbrug. 

César Márquez Pérez eget projekt startede i 2015 som et mikro-négoce med 4 vine. I dag laver han 7 vine fra 6 HA på 80 til 120 år gamle vinstokke. ‎

Han fokuserer primært på mencía druen. Han finder små parceller, typisk med unikke placeringer - alle omkring Valtuille de Abajo i Bierzo-regionen. Parceller med vidt forskellige egenskaber som jordsammensætning (blandinger af sand, ler, nedbrudt granit og sten), placering i forhold til vind og vejr og ikke mindst hældningen på parcellen. Herfra henter han gode druer fra gamle vinstokke ofte med mere end 100 år på bagen. 

Produktionen af alle hans røde er ret ens og sigter mod at udtrykke druernes unikke oprindelse fra hver enkelt parcel. Han vil vise mencía’s evne til at overføre terroiret til vinen. Druerne bliver delvist afstammede og gærer i åbne fade. Macerationen efter gæringen er normalt ret lang, hvorefter alle vine tilbringer 12 måneder på gamle fade, før de frigives den følgende vinter.

Hver vin har altså et unikt udtryk baseret på jordbundsforhold, højde og eksponering. Hans friske og udtryksfulde mencíavine vidner om druer, der er groet på det rigtige sted og behandlet af de rigtige hænder. Her er tale om meget lille producent, der kun fremstiller omkring 18.000 flasker årligt.

César udforsker muligheden for at lave vinificeringer og kortlægge denne region på en måde parallelt med verdens Cru-appellationer - altså mulighed for et Bourgogne-inspireret klassificeringssystem i Bierzo.

Vi glæder os til at følge den unge vinmager med store ambitioner og ikke mindst store evner!

 

 

Bestsellere

Podere Le Ripi Amore e Follia Syrah Toscana IGT 2016

Lagret som en Brunello di Montalcino. En vin med en raffineret elegance.
DKK 206,00 DKK 123,60

Cascina Roccalini Langhe Nebbiolo DOC 2019

Lækker Langhe Nebbiolo fra de yngste stokke på Roccalini marken.
DKK 162,00 DKK 121,50

Tabarrini Bianco Dell'Umbria ”Adarmando" IGT 2020

Den originale Trebbiano Spoletino. 7 gange 3 glas i Gambero Rosso, herunder de sidste 5 år i træk.
DKK 215,00 DKK 139,75
Skriv en kommentar
Velkommen til Copenhagen Wine. Her sælges der noget af det bedste vin du kan finde i Danmark. For at handle her skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.