Passopisciaro er Andrea Franchettis spændende vineventyr på Etnas skråninger.
Ud over at eje en restaurant i Rom har Andrea Franchetti også arbejdet som vindistributør i New York i 1980'erne. Her fik han mange venner i branchen, herunder Jean-Luc Thunevin fra Chateau Valandraud i Saint-Émilion og Peter Sisseck fra Domino de Pingus i Ribera del Duero. Begge visionær ogrespekterede i hele verden, så der var ikke mangel på gode råd til Andrea. I den sidste ende er det dog Andrea Franchettis genialitet, der har ført an i skabelsen af hans vine.
Vinavl på Etna har ekstremt gamle rødder og vinfremstilling i regionen oplever netop nu en renæssance. De store Etna vine er lavet på Nerello Mascalese, den drue, der vokser over hele bjerget, og kun der.
Vinen gror i mange forskellige blandinger af lava fra gamle vulkanudbrud og i meget forskellige højder. Vinmarkerne er helt adskilt fra hinanden og er Etnas kendetegn - og de er præcist kortlagt og opdelt i Contrade - Etnas crus.
Franchetti laver nogle meget personlige og terroirprægede vine fra Etnas skråninger.