Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Il Silene Olio Extra Vergine di Oliva 2021 0,1L

"Il Silene" olivenolie er ikke noget banalt krydderi, men den sande stjerne på bordet. Blot et par dråber af denne ekstra jomfru olivenolie vil give dig en uforglemmelig oplevelse.
Producent: Il Silene
Tilgængelighed: På lager
DKK 79,00

En rig og kraftig olie, født af den reneste tradition og et dybt kendskab til Seggiano-territoriet. 

Bare et par dråber af denne ekstra jomfru olivenolie vil give dig en uforglemmelig oplevelse. Et hverdagsprodukt som olie er gjort enestående takket være Robertos passion. Med tiden har han formået at skabe en perfekt olie, der stimulerer alle sanser med sin gyldne farve og klarhed, sin spændende duft og sin delikate smag.

Olivensorten olivastra har helt særlige egenskaber, der gør den både generøs og vild. Olivastra-olivenen kan ikke plantes, men kun podes, og giver små saftige frugter, der vokser ved lave temperaturer og i usædvanligt høje højder for oliventræer generelt. Kun denne sort kan i dette områdes højde på omkring 500 meter over havet, vokse sig stor nok til at give et ordentligt udbytte. Samtidig er olivastra en vanskelig art, der kun vokser, hvor den vil, men den belønner generøst dem, der kan dyrke den, med tålmodighed og dygtighed. Kun dem, der grundigt kender denne plantes egenskaber, kan vente de tyve år, det tager, før det endelige resultat er opnået, en sund og fyldig oliven, dyrket på en plante, der ikke bliver offer for skadedyr og ikke kræver behandling.

Efter et års tålmodig venten er olivastra kun høstmoden i tre eller fire dage, hvis den skal give sit højeste kvalitetsprodukt. Høsten, som Roberto foretrækker at udføre i hånden, er den første fase af produktionsprocessen. Under presning undgås de voldsomme knusningsmetoder som man kender fra industriel produktion. Ekstraktionsteknikken, som indebærer at olivenstenene fjernes inden presning, gør det muligt for det færdige produkt at opnå en udtalt naturlig egenskab af fremragende kvalitet. Dette sker på bekostning af at kassere væsentligt mere, hvilket reducerer olivenudbyttet til det halve, ved kun at bruge den udstenede frugtkød.

Det er grunden til, at "Il Silene"-olie er forskellig fra konventionelle ekstra jomfruolivenolier. Som en god vin skal olien spises rå, uden opvarming, umiddelbart efter åbning af flasken. Det er derfor denne olie kun leveres i små flasker. 

Detaljer om produktet
Attribute name Attribute value
Land Italien
Region Toscana
Olivensort Olivastra
Produktionsform Certificeret Økologisk
Flaskestørrelse 10 cl
Produkt tags
Kunder der har købt denne vare købte også

Lodali Barbera d'Alba DOC 2020

Prisstærk Barbera d'Alba. Fyldig og harmonisk med god syre.
DKK 106,00

Podere Le Ripi Lupi e Sirene Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2016

Brunello med finesse, dybde og elegance.
DKK 768,00

Podere Le Ripi Sogni e Follia Rosso di Montalcino DOC 2015

Denne rosso er en deklassificeret Brunello. Flot struktur og intens duft.
DKK 217,00

Podere Le Ripi Amore e Follia Syrah Toscana IGT 2016

Lagret som en Brunello di Montalcino. En vin med en raffineret elegance.
DKK 206,00