Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

GAF Blanc Friuli DOC 2022

Dejlig kompleks og harmonisk vin, som er perfekt til at opleve smagen af Friuli-regionens unikke terroir.
Producent: Ronc Platât
Tilgængelighed: På lager
DKK 180,00

Ud over Ronc Platât-mærket producerer og aftapper Tommaso også GAF-vinene - Garagisti Anonimi Friulani. Disse vine er skabt som et "kollektiv" sammen med nogle venner med det formål at eksperimentere med blandinger og mindre kendte vinmarker. Det er seriøse og højkvalitets vine, der udforsker nye smagsnuancer og terroirer.

Et unik blend af 30% friulano (fra Rosazzo-vinmarken), 30% ribolla gialla (fra Rosazzo-vinmarken) og 30% sauvignon blanc (fra Ruttars, nær Cormons i Collio DOC). Da denne vin er en blanding af druer fra to forskellige appellationer, er den klassificeret som Friuli DOC.

Med en lille høstudbytte på kun 3 ton pr. hektar får vi en intens og koncentreret smagsoplevelse. Sauvignon Blanc bidrager med en aromatisk friskhed, som komplimenterer den traditionelle Collio-blanding af Friulano og Ribolla Gialla på en forfriskende måde.

Duften åbner med fine blomster, frugt og krydderier, komplimenteret af hints af våde sten. Smagen er med en behagelig indre sødme og saftig syre, der fremhæver mineraliteten. Fine noter af æbler og pærer. Runder af med en koncentreret, syrlig citrussmag og en urteagtig finish, der slutter langt og velsmagende.

Denne omhyggelige sammensætning resulterer i en vin, der er både kompleks og harmonisk, perfekt til at opleve smagen af Friuli-regionens unikke terroir.

 

Anmeldelser
89

Eric Guido for Vinous
Detaljer om produktet
Attribute name Attribute value
Land Italien
Region Friuli-Venezia Giulia
Årgang 2022
Klassifikation Friuli DOC
Druesort Friulano
Druesort Ribolla Gialla
Druesort Sauvignon Blanc
Flaskestørrelse 75 cl
Alkoholprocent 13,5%
Proptype Kork
Produktion 2.000 flasker
Produkt tags