2017 var et meget varmt år, og flere producenter havde problemer med stressede vine og alt for højt sukkerindhold.
Vi var i Montalcino i 2017 i midten af september, og de fleste var bekymrede. De fleste havde høstet, og blandt andet havde Gianfranco Soldera høstet i slutningen af august, noget man så vidt vides aldrig før havde set. Sangiovese skulle ikke kunne modne ordentligt i august.
Matthew var helt rolig, da vi var dernede, og han havde i modsætning til alle naboerne ikke høstet. Han ventede, og det gav bonus. Regnen kom og tog toppen af sukkeret i vinen. Denne Rosso er blevet en vin med 14 % alkohol, og man fornemmer ikke varmen i vinen.
Rosso fra den øverste hylde.
Klassisk vin. 18 mdr. på 20 hl slavonsk eg.
Fuldstændig balanceret, ren, præcis og syrerig, som Sangiovese skal smage.
Bare en helt fabelagtig Rosso di Montalcino, som sætter de fleste Brunello di Montalcino til vægs.
Tappet maj 2019.