Her er Matthews Fiorettis første årgang af Cerbaiona Brunello di Montalcino DOCG.
Vi fik med Rosso di Montalcino DOC 2016 og det ene deklasserede fad Sangiovese IGT 2016 en forsmag på, hvad 2016 Cerbaiona går ud på.
Det er kort sagt balance, elegance og en vis power, som vi kender det fra Molinaris tid. Hertil er lagt mere præcision og renhed, ligesom Matthew fra dag et valgte at køre Cerbaiona økologisk.
Druerne til denne her vin er høstet i de allersidste par dage i september 2016, og derefter gæret i lodretstående træfade på 30 hl uden temperaturkontrol. Årgangen var så fin, at dette var muligt, men jf. Matthew, vil han ikke kunne gøre dette i alle årgang. Vinen er tilsat absolut minimal mængde sulfit.
Vinen har ligget 2 år på 17 hl egetræsfade fra Klaus Pauscha og efter tapning i maj 2016 har vinen ligget i temperaturkontrolleret lagerum tæt på Cerbaiona.
En komplet Brunello.
Udsolgt fra gården sammen dag, den blev frigivet.
BEMÆRK: Vinen leveres først efter d. 27/2-2021